Bakan Kurum: “81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık”

Bakan Kurum: “81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul’umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce sahibimizi ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilmesi Millet Bahçesi Projesi çevresi Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 484 millet bahçesiyle ülkeye 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldığını açıkladı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul’umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce sahibimizi ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor. Siz de bu hafta sonunu darı bahçelerimizde sevdiklerinizle geçirebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı artırıldı”
Bakan Kurumun paylaştığı videoda, darı bahçeleriyle İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan boyutunun artırıldığına vurgu yapılan, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve uzay gölet ile İstanbullulara keyifli vakit geçirme imkânı sunulduğu açıklandı. Video sergisinde İstanbul’un Anadolu Yakası’nda 285 bin metre alan üzerine kurulmuş Pendik Millet Bahçesi’nden görüntülere yer verildi. Pendik Millet Bahçesi’ne yoğun ilgi göstererek, darı bahçesiyle ilgili görüşlerini anlattılar:
“Yeşil alan demek, temiz nefes almak demek. Bizim buna çok kumanda var. Şehrin merkezindeki bu tip yeşil alanların ki çok hoş. Yeşil alanlar gerçekten bizim için çok önemli. Temiz hava, güneş, çimenler evi rahatlatıyor. Kahvaltıya, yürüyüşe geliyoruz. Hafta içi yorgunluğunu atmak için büyük bir nimet.”

Exit mobile version