Bakan Kurum: “FETÖ’nün, PKK’nın her türlü oyunlarıyla, filmleriyle çekilmek zorunda kalıyor”

Bakan Kurum: “FETÖ'nün, PKK'nın her türlü oyunlarıyla, filmleriyle çekilmek zorunda kalıyor”

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Muharrem İnce’nin adaylıktan ilhamla ilgili, “Seçime 2 gün kala çekiliyor. Niçin? İşte o FETÖ’nün, PKK’nın her türlü oyunlarıyla, sinemalarıyla çekilmek zorunda kalıyor. Ama nasıl bir şey mi olabilir? Bu oyunların aklı değil, FETÖ’nün, PKK’nın aklı. Onların oyunlarını devam ettirmelerini kutsayalım, biz milletimizle yola devam etmeye devam edelim” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı toplantısına katıldı. Akabinde Üsküdar Boğaziçi Hayat Merkezi’nde taksicilerle bir ortaya çıktı. Bakan Kurum akabinde Ataşehir Golf Club’ta iş insanlarıyla buluşturuyor.

“İstanbul’umuzu temsil etmek için hem yurt içinde hem de yurt dışında birlikte çalışıyoruz”
İTO’da konuşan Bakan Kurum, “Son derece değerli mevzularda, milletimizin ve yeniden çalıştırmanın kullanımlarına istişare halinde daima çaba gösterdik. Doğal İstanbul’umuz bugün burada, bu salondaki her bir kardeşimin emekleri sayesinde her geçen gün daha da güçlenen iktisadıyla dünyanın başkan kentlerinden biri olma vizyonuyla argümanlı bir biçimde hareket ediyor. Bu da doğal ki buradaki iş insanlarımızın, çalışanların doğası gereği, ürettikleri kardeşlerimizin sayesindedir. İstanbul Ticaret Odası Liderimiz Şevket beyin de her iki periyot boyunca gösterdiği çabası sahiden takdirle takip ediyoruz. Perdei, İstanbul’umuzu temsil etmek için hem yurt içinde hem de yurt dışında birlikte çalışıyoruz” dedi.

“Yeni tesislerin açılmasını sağlayacak gençlerimiz, evlatlarımız, hazineleri geleceğe daha itimatla bakacak”
Bakan Kurum, “Kişi başına düşen gayri safi hasılanın yüzde 30’u, vergi gelirlerinin yüzde 48’i, nüfusumuzun beşte biri İstanbul’da yaşadığı düşünüldüğünde sahiden buradaki meclisimiz, cihazlarımız cihaz ismine, çalıştırmanın geleceğinin ismine hepsinden birinden değerlisiniz. Bu manada ülkesindeki gelişmeler ismine çok değerli bilgiler kaydettiniz. Her vakit milletimizin yanında oldunuz. İstihdam oluşturma, üreterek katma bedel vererek, yeni yükleme yapılarını ve tekrar milletimizin sıkıntısını yaşadığınızda sizler vardınız. Yeni tesislerin açılmasını sağlayacak gençlerimiz, evlatlarımız, geleceğe daha inançla bakacak. Bu noktada sizlerle de bizim yol arkadaşlarınızsınız. 21 yıllık süreçte bizlerin yanında durdunuz. Biz de sanayicimiz için ticaretimizin çocukları için sizinle el ele çalışmayı gösterdik” diye konuştu.

“İTO Kızıl Elma’lardan, Anka’lardan, Kaan’lardan, İHA’lardan, SİHA’lardan yana taraftır“
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Lideri Şekib Avdagiç ise “İstanbul Ticaret Odası, daha önceki seçimlerde olduğu üzere, 14 Mayıs seçimlerinde de taraftır. İTO, 1071’de başlayan, 1453 ile taçlanan, 1923 ile mana kazanan Türkiye yürüyüşünün simgelediği kıymetlerden yana taraftır. İTO Kızıl Elma’lardan, Anka’lardan, Kaan’lardan, İHA’lardan, SİHA’lardan yana taraftır. İTO, içimizden çıkardığımız liderlerimizden birinin başında olduğu, yerli ve ulusal üretimin tepesinde Altay tankından yanatır” tabirlerine yer verdi.

“İstanbul’un bütün taksi duraklarını yeniliyoruz”
Üsküdar Boğaziçi Ömür Merkezi’ndeki Taksicilerle buluşma taksilerini kullanarak gelen Bakan Kurum, “2023’ün İstanbul’unda maalesef periyot devirden gelen, sizlerin haklı şikayetlerine rastlıyoruz. Devlet olarak; bilhassa de evleri, Ticaret, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığımız yönetmeliği; hep siz işçi kardeşlerimiz için, taksici kardeşlerimiz için çabalıyor, uğraşıyor, mesai çalışıyor, çalışıyor. Taksici esnafımız her türlü ölçüsünü gidersin istiyoruz. Bu anlayışla İstanbul’un bütün taksi duraklarını yeniliyoruz. Taksi plakalarına ait de bunu net olarak bildikleriniz ki siz, ailelerinizin rahat etmesini sağlamak için ihaleyle gümrükten bu hakkı mevzuatta hüküm sürdüğü gün sonuna kadar koruyacağız. Buna ait kanunu bir düzenleme hazırladık. Sürücü esnafımızla da görüşüyoruz haklarınızı cenneteyen koruyacağız ve bunu kanunu düzenlemeyle gideceğiz” dedi.

“Kılıçdaroğlu ve avanesi kasetlerle geldiği genel başkanlık süreci hala kasetlerle, iftiralarla iş yapıyorlar”
Muharrem İnce’nin adaylığa yöneltilmesine yönelik konuşan Bakan Kurum, “Bugünkü görünüme bakın cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisine güvenmiş, inanmış aday olmuş. Ona da inanan, güvenen var. Şurada seçime 2 gün kaldı. Kılıçdaroğlu ve avanesi kasetlerle geldiği genel başkanlık süreci hala kasetlerle, iftiralarla işliyorlar. Zira bunları bir merkez yönetiyor. Görüyoruz ki seçime 2 gün kala çekiliyor. Niçin? İşte o FETÖ’nün, PKK’nın her türlü oyunlarıyla, sinemalarıyla çekilmek zorunda kalıyor. Ama nasıl bir şey mi olabilir? Bizim üretimi, vatanımızı, elin maşası dışarıdakiler mi yönetecek? Bu oyunların aklında değil, FETÖ’nün, PKK’nın aklında onların oyunlarını sürdürmeye devam etsinler, biz milletimizle yol almaya devam etmeye devam” dedi.

“14 Mayıs akşamı dövizdeki hareketler, açıklamalar üzerine yapılan baskılar, ekonomik baskılar istikrar ortamı ortaya çıkınca hepsi bizatihi düzelecek”
Ataşehir Golf Club’ta iş insanlarıyla buluşan Bakan Kurum, “Ülkemizin her noktasına hizmet götürdüğümüz, eserler kazandırıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hani bir laf vardır ya ‘ayinesi iştir kişi lafa bakılmaz’ bizim işlerimiz, yapılarımız ortada. yıllık süreçte çok büyük aralıklar kat yaptık. Nasıl 100 yıllık işler yaptıysak şayet bir ülkede istikrar olmazsa yatırımcı gelmez. düzeltecek” tabirlerini kullandı.

Exit mobile version