Bakan Kurum: “İstanbul’da kanuni yapıyı bırakmayacağız”

Bakan Kurum: "İstanbul'da kanuni yapıyı bırakmayacağız"

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar’da yemekle bir geldi ortaya. Bakan Kurum, “Bu kentte tek bir yönetim yapısı dahi bırakmayacağız” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde tüketicila bir ortaya çıktı. Miting öncesi Uğur Işılak, AK Parti için hazırladığı seçim müziklerini seslendirdi.

“Bu kentte tek bir yönetim yapısını dahi bırakmayacağız”
Bakan Kurum, “Tabii ki İstanbul’a kazandırdığımız yapıtları hiçbir vakit kâfi görmedik. Artık ‘güvenli konutlar, huzurlu yuvalar’ diyoruz. ‘İstanbul’da 1 buçuk milyon konutluk yükseliş’, ‘yarısı bizden, yarı devletten’ diyor. 500 bini Avrupa yakasında, 500 bini Anadolu yakasında, 500 bini yerinde; İstanbul’da bulunan toplam 1 buçuk milyon yeni konutu şekillendiriyoruz. Dönüştüreceğimiz konutların maliyetinin artması devlet olarak biz karşılıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul’umuzda girişimde müşteri sayımızı ne bilmiyorsunuz? Tam 640 bağımsız bin kısım için başvuru yapıldı. Üsküdarlı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza teveccüh gösteriyor. Üsküdarlı kardeşlerimizin geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Bu kentte hiçbir vatandaşımız inançsız yapılarda oturmayacak. Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir yönetimde dahi yapıyı bırakmayacağız” dedi.

“Kentsel işleyişin suratını kesen paylı parsel meselesini da çözüyoruz”
Bakan Kurum, “Üsküdar demek inanç, huzur, memnunluk demektir. Buraya her gelişimimizde huzur, keyifli olduk. Bizlere gönlünüzü açtınız, konuk ettiniz. Bizleri muhabbetle kucakladınız. Biz de sayın cumhurbaşkanımızın komşularına, siz değerli Üsküdarlı kardeşlerimizin hizmetinde vakit geçirmekten her onur duyduğunu duyduk, 2016 yılında Üsküdar’ımızın 16 mahallesini kapsayan alan imar Boğaz planlarını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın imar ve tapu problemlerini çözdük. Yavuztürk ve Bahçelievler mahallelerinde yaşananları halletmek için yola çıktık. Vatandaşlarımıza tapularını teslim ettik. Şu an dışında bir gidişin suratını kesen paylı parsel meselesini da çözüyoruz. Çok hissarlı, büyük yüz ölçüme sahip parselleri küçültüyoruz. Bu dönemde Yarısı Bizden Kampanyası’na dahil ettiğimiz Raskent ve Kayıkent Yapı Kooperatiflerini de dönüştürüyoruz” dedi.

“Kandilli ve Çengölköy’ümüze bir çocuk köyü ve darı bahçesi yapıyoruz”
Bakan Kurum, “Mehmet Akif’ten Ferah’a, Cumhuriyet Kirazlıtepe’ye, Sultantepe’den Beylerbeyi’ne kadar Üsküdar’ımızın tüm mahallelerine hizmet ettik, eser verdik. Sizlerin dualarını aldılar, takviyelerini aldılar. Üsküdar’ımızda Çamlıca Cami çevresinde Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde TOKİ’mizle 3 etapta uzatma projesi yürütüyoruz. Toplumsal bağışlarıyla birlikte tam bin 873 inançlı, afetlere karşı dayanıklı konut inşa ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde Emlak Konut’umuzla 2 etapta bin 122 yeni konut, 37 yeni iş yeri inşa ediyoruz. Bulgurlu Altınköy’de Emlak Konutumuzla birlikte bir yürütme yürütme projesi yürütüyoruz. Libadiye’mize yarı olimpik havuz, kapalı otopark ve pazaryeri kazandırıyoruz. Validebağ Korumuzun doğal yapısını koruyarak darı bahçesi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Kandilli ve Çengölköy’ümüze bir çocuk köyü ve darı bahçesi yapıyoruz. Biz, Üsküdarlı kardeşlerimize kelam veriyoruz, selamlar kelam veriyoruz! Üsküdar’ımızı çok daha parlak bir gelecek hazırlayacağız. En hoş yatırımları karşılamaları” dedi.

Exit mobile version