Bakan Kurum: Onlar yıktı, biz yaptık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tarihine, kültürüne yakışır bir Sur'u yeniden inşa ettiklerini söyledi. Bakan Kurum, “Yıktılar, biz yaptık. Yaktılar, biz yine yaptık” dedi.

Bakan Kurum: Onlar yıktı, biz yaptık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili resmî sosyal medya hesabından, “Yıktılar, biz yaptık! Yaktılar, biz yine yaptık! Tarihine, kültürüne yakışır bir Sur'u yeniden inşa ettik.” ifadelerini kullandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan çalışmalarla, ilçede 506 konut inşa edilirken 3 bin 822 iş yeri ve konuta da cephe yenileme çalışması yapıldı. Tarihî dokunun korunması amacıyla Sur'da yürütülen çalışmalarda 300'ün üzerinde mimar ve sanat tarihçisi görev aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı bir video yayımlayarak, video mesajında, “Yıktılar, biz yaptık! Yaktılar, biz yine yaptık! Tarihine, kültürüne yakışır bir Sur'u yeniden inşa ettik.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Exit mobile version