Bakan Kurum: “Sivas’ımıza yeni projelerimizle, müjdelerimizle gittik”

Bakan Kurum: "Sivas'ımıza yeni projelerimizle, müjdelerimizle gittik''

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Ümraniye’de bir dizi programı gerçekleştirdi. Bakan Kurum, ”Sivas’ımıza yeni projelerimizle, müjdelerimizle gittik. Toplam yatırım kıymeti 1.8 milyar liralık olan 30 dev eserimizi Sivaslı kardeşlerimize hediye ettik” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Ümraniye Nikah Sarayı’nda Sivaslılarla bir ortaya çıktı. Akabinde Ümraniye Millet Bahçesi’nde gençlerle Scooter aktifliğine katıldı. Scooter aktifliği sonrası Bakan Kurum, gençlere ekmek ortası köfte ikramında bulundu. Kurum’a Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım’ı barındırdı.
Sivaslı götürmeyle buluşan Bakan Kurum, “Biz, Sivas’ın taşına, uzunluğua, suyuna aşığız. bir eser’ kelamını kendimize rehber aldık. Gittik.Toplam yatırım kıymeti 1.8 milyar liralık olan 30 dev eserimizi Sivaslı kardeşlerimize hediye ettik.Sivas’ımızda 218 milyon yatırımla millet bahçemizi birinci fidanlarıyla buluşturduk.Kapalı otoparkımızın ve Kale projemizin yeni etabını başlattık.Yiyecek 1.6 milyar lira yatırımla; Merkez’de Yenimahalle’de 746 toplumsal konutumuzun anahtarlarını teslim ettik.İçme suyundan yol üretimlerine, toplumsal bağışlardan güneş gücü santrali üretimine, kamu binalarından iskân konutlarımıza kadar 28 yapıtımızın de açılışını gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Sivas’ımıza toplam büyüklüğü 2.3 milyon metrekare olan 8 darı bahçesi kazandırıyoruz”
Bakan Kurum, “Bugün Sivas’ımızda, bir elimizle Vilayetler Bankamızla yaptığımız 429 milyon liralık yatırım kıymetine sahip 9 projemize hızla devam ederken; başka elimizle konut, cami, ticaret merkezi, hükümet konağı ve toplu tesislerin inşasını sürdürüyoruz. Bir yandan ‘İlk Konut, Birinci İş Yerim’ projemiz çevre 2 bin 700 meskenimiz, 200 iş yerimiz, 13 bin 500 konutluk yerimiz için hak sahiplerimizi belirlerken; öte yandan Sivas’ımıza toplam büyüklüğü 2.3 milyon metrekare olan 8 darı bahçesi kazandırıyoruz. Eski Stad Yeri, Kadıburhanettin ve Şarkışla darı bahçelerimizin üretimini tamamladık, sizlerin hizmetine sunduk. Zara Kızılırmak, Eğriçimen ve eski ay birinci fidanlarını toprakla buluşturduğumuz darı bahçemizin üretimine devam ediyoruz. İnşallah bu yıl içinde tamamlayacağız” ifadesini kullandı.

“Her ne yapıyorsak da bunu sayın Cumhurbaşkanlığı’mızın izinde yapıyoruz”
Bakan Kurum, “Seyfebeyli ve Yüceyurt’u da unutmadık. Buralardaki darı bahçelerimizin de üretimine en kısa süre içinde giderz. İnşallah bu millet bahçelerimiz kentimize hem yeni nefes alanlarımız olacak hem de genç yiğidoların spor yaptığı, basketbol, ​​futbol oynadığı bir merkez haline gelecek. Evet, biz Kararlıyız, yiğidolarımıza kelam veriyoruz; Sivas’ımızı çok daha parlak bir gelecek hazırlayacağız. Bu kelam, o denli Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği kelama benzemez. Bu kelam, eser adamlarının kelamıdır. Bu kelam, ebeveynimizin, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kelamıdır. Biz Sivas’ımıza hizmeti davet ediyoruz, Sivas’ımız için eser üretiyoruz, Sivas’ımızın hoş beşerlerine hoş bir gelecek hazırlıyoruz. Her ne yapıyorsak da bunu sayın cumhurbaşkanımızın izlediğinde, onun görüşüyle ​​hayata geçiriyoruz” dedi.

“18 milyon metrekare büyüklüğe sahip 48 tane darı bahçesi inşa ediyoruz”
Ümraniye Millet Bahçesi’nde gençlerle scooter müsabakasına katılan Bakan Kurum, “Gençlerle bir ortada olmak çok hoş. Onların bizim geleceğimiz, gerçekleştirmenin garantisidir. Onlara daha güzel bir gelecek sunabilmek için uğraşıyoruz. Millet bahçeleri de gençlerin ortaya çıktığı, koştuğu, aileleriyle bir ortada olduğu alan. Şu an İstanbul’da tam 18 milyon metrekare büyüklüğe sahip 48 tane darı bahçesi inşa ediyoruz. Ağaçlarımızı toprakla, fidanla buluşturuyoruz. Ümraniye Millet Bahçesi de sahiden merkez merkez herkesin yürümesi arasında, içinde her türlü toplumsal donatının olduğu bir kompleks. Burada çocuklar her türlü aktiviteyi yapabilirler. Yaptıklarını yerine koyduk ki iklim değişikliğiyle uğraştırarak, onları daha hoş bir ülke bırakacağız” dedi.
“Herkesin memnun kalacağı bir İstanbul hayal ediyoruz”
Bakan Kurum, “Hepimizin herkesi memnun edeceğini bir İstanbul hayal ediyoruz. Gençlerin hak sahibi olacağı bir İstanbul’u hayal ediyoruz. Bu anlayışla sayın cumhurbaşkanımızın yönettiğinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçimlere 2 gün kaldı. Herkese ulaşmaya çalıştık, hiç dinlemeye çalıştık. Gençlerimizle bir ortadaydık. Gençlerimizin teklifleri, muhafazaları varsa onları daima muhafaza etmek. Ayrıldıklarını çıkardılar. Bölüm anlayışıyla gençlerimizle, kadınlarımızla 85 milyon daima birlikte el ele tutuşma. İnşallah büyük güçlü Türkiye’yi inşa etmek. 2 gün sonra sandıklara vereceğiz. Türk demokrasisi geçecek. Milletimizin iradesini sandığa yansıtacağı bir seçim heyecanı yaşayacağız. Emininiz ki Türkiye yüzyılını, gençliğin yüzyılını olacak. Gençlerimiz, cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakımıza en yüksek indirme gidecek. Biz de binalarımızı el ele ve yeniden kentlerimizi inşa etmeye devam etmeye karar veriyoruz. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Exit mobile version