Bakan Kurum: ”Yüzyılın gidişinde müracaat sayımız 654 bin bağımsız kısım müracaat yaptı”

Bakan Kurum: ''Yüzyılın gidişinde müracaat sayımız 654 bin bağımsız kısım müracaat yaptı''

Etraf, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esenler’de örneklemela bir ortaya çıktı. Bakan Kurum, ”Esenler’de geçmişya karşı dayanıksız yapı oranı, 2009 yılında yüzde 86’ydı. Biz o denli çok çalıştık ki, bugün bu oranın yüzde 55’ler düzeyine kadar düşürdük” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esenler’de örneklemela bir ortaya çıktı. Kurum Esenler’e vermişlerdi.
“Yüzyılın gidişinde müracaat sayımız 654 bin”
Bakan Murat Kurum, ”Biz bu aziz kente, bu hoş kent hoşerlerine her daim aşkla hizmet verdik. Bu kutlu kent dev yapıtlarla, büyük hizmetlerle taçlandırdık. İstanbul’un en büyük varlığının zelzelesi, bu kentin bir yerleşim kenti olduğunu asla unutmadık. Dönüştüreceğimiz konutların maliyetinin artması devlet olarak biz karşılıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul’umuzda geniş gidişinde müşteri sayımız kaçabiliyor musunuz? Tam 654 bağımsız bin kısım müracaat etti. Bizimle, onun bir kardeşime sözümüzdür. Yavrularımıza, evlatlarımıza, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Esenler’de hiçbir vatandaşımız inançsız yapılarda oturmayacak. İstanbul’un hiçbir ilçesinde, hiçbir sokağında, hiçbir caddesinde; tek bir emaneti bırakmayacağız. aklımızla taşıdığımız, kalbimizle taşıdığımız; Alın teri dökeceğiz, emek sarf edeceğiz. Bu kent nefes alanlarını açacağız. Bu şehir tıkanmış damarlarını açacağız. Bu aziz kentini baştan aşağı dönüştüreceğiz, bu kente güç cezası. Biz, gelecek nesillere, yavrularımıza çok daha hoş bir Esenler, daha yaşanabilir bir İstanbul, daha hoş bir Türkiye sunmak istiyoruz” dedi.
“Esenler’de ölenlere karşı dayanıksız yapı olması gereken yüzde 55’ler düzeyine kadar düşürdü”
Bakan Kurum, “İşte İstanbul’da yürüttüğümüz değerli şehircilik yatırımımızı, aşırı performans çalışmamızı da burada, Esenler’de hayata geçiriyoruz. Esenler’de rahmete karşı dayanıksız yapı oranı, 2009 yılında yüzde 86’ydı. Biz o denli çok çalıştık ki, bugün bu oran yüzde 55’ler düzeyine kadar düşürdü. Bu ne diyebiliyorsunuz? Bu kentte, sizin oturduğunuz binaların yüzde 30’unu 14 yılda yeniledik demek, dostumuzu inançlı yuvalara taşıdık demek. İşte Esenler’de Türkiye’nin birinci akıllı merkezini kuruyoruz. Burada tam 60 bin konut yapıyoruz. 2 bin 108 Ağustos konutumuzu yaşadığımız, tarihinde Cumhurbaşkanımızla birlikte hak sahiplerine teslim ettik. Artık tekrar çok yakında 2 bin 833 konutumuzu da size teslim evi. Pekala biz bu projede yalnızca konut mu yapıyoruz? Hayır! Cumhurbaşkanlığı çizimlerimiz planlarını tasarladı ve ne dedi biliyor musunuz? “Esenler ve çevremizdeki kardeşlerimize çokça yeşil alan hediye edelim. Her yerindeki binanın olması. bizim o denli bir yapın ki; alanı en az yüzde 68’inde yeşil alanlar olsun, okullar olsun, spor alanları olsun, bahçeler olsun, yürüyüş yolları, bisiklet yolları olsun; milletimiz hem yeşile, hem spora, hem de hizmete doysun” dedi. Öbür ne dedi, “2.5 milyon metre karelik alanda da darı bahçemizi çalıştırıyoruz. Yalnızca Esenler’in değil, tüm İstanbul’un nefes alacağı bir ömür alanı sunalım” dedi.
“Esenler ve çevresinde adeta yeşil çizgiler, yeşil ağlar, toplumsal ağlar oluşturacağız”
Kurum, “Benim Esenler’li kardeşimin; en az 15 metre kare yeşil alan olsun, 30 metrekare toplumsal donatı alanı olsun” dedi. İşte vizyon budur, işte milleti için en ince ayrıntısı düşünmek budur. İşte millet sevdası budur. Pekala Cumhurbaşkanımız, yavrularımız için ne bilmiyorsunuz? “Burayı o denli bir planlayın ki; Esenlerli bir yavrumuz okuluna giderken; en fazla 400 metre yürüsün, yürüdüğü yerlerde hiçbir taşıtla karşılaşmasın, yeşil bir koridordan, yürüyenler ve bisiklete binerek okula varsın” Pekala, Teknoloji Geliştirme Bölgemiz. Bunu unutabilir miyiz? İşte gençlerimiz burada. Sizler için; yerleşim merkezleri, dene yapı atölyeleri, AR-GE merkezleri, bilişim, merkezler yazılım atölyeleri yapıyoruz. Esenler’in gençleri buraya gelecekler, yeni teknolojileri öğrenecekler. Teşebbüsçü gençlerimizin önünü sonuna kadar açacağız. Burada tam 15 bin gencimizi istihdam pozisyonu. Hem Esenler’den hem de çevre ilçelerden kardeşlerimiz bu alana taşındı. Oraları da yıkacağız, büsbütün yeşil alana, spor alanına, toplumsal alanları çevireceğiz. Esenler ve çevresinde adeta yeşil sınırlar, yeşil ağlar, toplumsal ağlar oluşturacağız. Esenler nefes alacak, İstanbul nefes alacak, milletimiz keyifli olacak, İstanbul memnun olacak” dedi.

Exit mobile version