Bakan Özer: “Okul öncesi eğitimde ek ücret kaldırıyoruz”

Bakan Özer: “Okul öncesi eğitimde ek ücret kaldırıyoruz”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimde alınan ek fiyatları 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında kaldıracaklarını belirterek, “Türkiye’nin hiçbir şekilde kaldırılması ister tam gün eğitim yapsın, keşke yarım gün eğitim yapsın hiçbir isim altında okul öncesi eğitimden ek fiyat alınmayacak” dedi. .
Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Okul Öncesi Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Özer, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin eğitim manasında güçlendiğini söyledi. Türkiye genelinde okul öncesi eğitim düzeyinin yüzdesi 65’ten yüzde 99’a ulaşana söz veren Bakan Özer, “Türkiye Cumhuriyeti okul tarihindeki eğitimde sessiz bir ihtilaldir, yüzde 65 olan okul öncesi eğitimdeki okullaşma dönemi bir yıl boyunca kısa sürede 99,9’a çıkardı. Şu anda okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı zorunlu eğitimdeki okullaşma oranlarını bile geçti. Zira ilkokulda yüzde 99,54, ortaokulda yüzde 99,17, lisede ise yüzde 99,12. Okul öncesi ise yüzde 99,9. Sadece fiziki yatırımlar yapamadık, ek yatırımlar yaptık. 6 Şubat ikinci devir prestijiyle Türkiye’deki yeni açmış olduğumuz ve mevcut okul öncesi eğitimin tamamında fiyatsız yemek vermeye başladık” dedi.

“Okul öncesi eğitimde alınan ek fiyatların tamamını kaldırıyoruz”
Bakan Özer, okul öncesi eğitimde artık ek fiyatın alınmayacağına dair paylaşarak, “Tüm Türkiye’de okul öncesi eğitim ve erişime kalıcı olmak için şu anda 5 yaş hallettik, 4 ve 3 yaş da okul öncesi eğitime dahil etmek, oradaki oranları yükseltmek, hasebiyle 3- 5 yaş ortasında OISD ortalamasını yakalamakla ilgili ağır bir formda çalışıyor. Tüm Türkiye’de öncesi okul eğitimle ilgili valilikler tarafından kurullar marifetiyle belirlenmiş Fiyatlar vardı, 50-100 lira. Tam gün eğitim yapan kreşlerde 400-500 lira fiyatları vardı. Ulusal Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayalı olarak bu Tarifeleri tahakkuk ettiriyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte bu fiyatların tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbirini kapsamamak ister tam gün eğitim yapsın, isterse yarım gün eğitim yapsın hiçbir isim altında okul öncesi eğitimden ek fiyat alınmayacak. Ebeveynlerimizle evlatlarımızla ilgili, okul öncesi eğitimle ilgili ihtilal üzere yapılan eğitimler de çok sağlam bir tabanda sürdürebilirliğini sağlarz. Bizlere bu fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en içten şükranlarımızı sunuyorum. Bilhassa kızların eğitime erişim için kampanyalar yapan ve okul öncesi eğitim himayesine alan Emine Erdoğan Hanımefendi’ye de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Programda Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Mehmet Hilmi Güler de birer konuşma gerçekleştirdi. Program, okul öncesi öğretim ve protokol görüşmeleri fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Exit mobile version