Bakan Özhaseki: “850 bin bağımsız birim yapmak zorundayız”

Bakan Özhaseki: "850 bin bağımsız birim yapmak zorundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “680 bine yakın konut inşaatı yapmak durumundayız. 170 bin civarında da tek katlı depo, iş yeri, köy evi gibi yerleri yapmak durumundayız. Toplamda 850 bin bağımsız birim hükümet olarak yapmak durumundayız” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Seyid Burhaneddin Hz. Türbesi’ni ziyaret etti. Burada dua eden Bakan Özhaseki, daha sonra cuma namazını kılmak için Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Camii’ne geçti. Vatandaşlar ve esnaflarla sohbet eden Özhaseki, daha sonra Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti. Burada valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özhaseki, açıklama açıklamalarında bulundu. Türkiye’yi inşa etmek için gayret sarf ettiklerini kaydeden Bakan Özhaseki, “Yakında bir seçim atlattık. İki seçim üst üste oldu. Birinci seçimde bizim cumhurbaşkanımızın açılışını ümit ediyorduk. Ama yarım puanlık bir eksikle ikinci seçimlere kaldı. takdiri tecelli etti ve yüzde 52’nin üzerinde bir oyla cumhurbaşkanlığı yeniden cumhurbaşkanlığı makamına oturduğu.Kaldığımız yerde ‘Bismillah’ diyerek devam ediyoruz.Değerlerimizi ön plana çıkararak yeni Türkiye’yi inşa etmek için gayret ediyoruz.Haliyle o dönemde de Kayserili hemşehrilerimiz yine en fazla oyu AK Parti’ye verdiler.Kendilerine teşekkür ederler ve 5 arkadaşımızı da Ankara’ya milletvekili olarak gönderdiler. devam edeceğiz” dedi.

“Verilen sözler yerine getirmez”
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Bakan Özhaseki, “Önümüzdeki günlerde bizi bekleyen çok önemli sorunlar var. Özellikle de ‘asrın afeti’ olarak nitelendirilse de şahsi kanaatim Anadolu’da kurduğumuz bin yıllık medeniyetimizin karşılaştığı en büyük felaketle Karşı karşıya kaldı.11 ilimizi, 100’e yakın ilçemizi, bine yakın köyümüzü direkt olarak götürüyor.14 üzeri insanımızdan etkilenen bundan ve 50 binden fazla canımızı da kaybettik. inşaatını yapmak durumundayız.170 bin civarında da tek katlı depo, iş yeri, köy evi gibi yerleri de yapmak durumundayız.Toplamda 850 bin bağımsız birim hükümet olarak yapmak durumundayız. birlikte daha sonra da bu zararları tazmin için sözler verdi.İleride biz emir telakki yapıyoruz, programımızı ona görerek ve derslere başladık. Benden önceki bakan arkadaşım, kullanmak kabinede bulunan bütün arkadaşlar bu konuda üstlerine düşeni hakkıyla yapıyorlar. Şimdi görev sırası bizde. Bu uçuş sınırını daha fazla taşımayacağız, verilen sözleri yerine getirmeyeceğiz. İnşallah rabbim bizi mahcup etmez” ifadesini kullandı.

“1999 depreminden sonra düzenlemelerin ülkedeki birçok konutun yıkılmasını sağladı”
İstanbul başta olmak üzere pek çok ilin daha sağlıklı hale getirilmesi için ortaya çıkan sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, “Bir çevrede kalan depremin yaralarını sarmak için gayret ederken, bir yandan da gelecek gözlem organları olan her türlü afetlerde işletmei korumak için gayret etmek lazım. Şunu herkesin bilmesi lazım. ; Türkiye cenneti gibi bir ülke.En büyük hasarı da depremsellik.Deprem ülkesiyiz, bunu kabul edelim.Son 100 yıl içinde bu memlekette olan 6 ve üzeri büyüklüğündeki depremin sayısı 60 civarında.Ölen insanlarımız 150 bin civarında. Böyle olunca bizim deprem bölgelerimizi hazırlığımızı yaptığımız icap eder.Özellikle 1999 depreminden sonra işletimlerin büyümesi ülkesinde zaten birçok konutun yıkılmasını sağladı.Bu depremle birlikte yeni işletimler ve kanunlar yaptığımız için icap ediyor.Özellikle başta İstanbul olmak üzere birçok kentimizi deprem sonrasında daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek için gayretimiz olacak” diye konuştu.

Exit mobile version