Bakan Özhaseki: “Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız”

Bakan Özhaseki: “Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız”

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız” dedi.
Bakan Özhaseki, İller Bankası’nda düzenlenen toplantıda bakanlık bürokratlarıyla bir ara geldi. Burada konuşan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin kaybedecek birkaç saniyesi dahi olmadığını vurgulayarak, imar ve inşayı aralıksız devam edeceklerini dile getirdi.

“Bin yılın depremiyle karşı karşıyayız”
Kahramanmaraş merkezli depremlere işaret eden Özhaseki, “Asrın depremi diyor ama bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşacağımız ‘bin yılın’ depremiyle de karşı karşıyayız. Çünkü 11 ili ilgileniyor. Onlarca ilçeyi, korku köyüyle ilgileniyor. Yıkım miktarı da, hasar olarak da ayrı ayrı verilmesiyle birlikte 680 bine yakın konut, 170 bine yakın da dükkan, iş yeri ve cerrahi gibi tek katlı birimlerden oluşan neredeyse 850 bin bağımsız rakam birimin yeniden yapılması söz konusu” diye konuştu.

“Bekleyecek zamanımız yok”
Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:
“Bir yandan bu çalışma planlanması, yani zemin etütleri görünen görünümlerin sağlamlaştırılması, arkasından kimlikli görünenlerin ortaya çıkabilmesi için yeni verilerin ortaya çıkması, bunların dosyalarının bozulması, sonradan bunların ihaleye çıkarılması işe başlanması, finansmanlarının sağlanmasını daha da derin çalıştırmayı gerçekleştirme icap ediyor. Bu belki de normal zaman olsa birkaç yıl önce sari olarak yapılacak uzun yürütmedir. Ama bizim o kadar bekleyecek zamanımız yok.”

“Gece gündüz demeden uğraşacağız, yaralarımızı saracağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği sözlerinin olduğunu hatırlatan Özhaseki, şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözleri biz talimat gibi kabul ediyoruz. Bu hususta da çok hızlı davranıyoruz. 300 binden fazla bağımsız birim inşallah zaten bir sene içinde teslim edeceğimizi söyledik. Kalanlarla ilgili de zaten çalışmaya devam ediyor. O operasyon içinde alternatif olarak hak sahiplerine sunacağımız yeni önerileri de geliştireceğiz. İnşallah sözlerimizi yerine getirmez. Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden uğraşacağız. İnşaallah yaralarımızı saracağız. Bir yandan da şehircilikte bizim kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. Şehirlerimizin yapılmasını icap eden o güzel işleri de daha da kalıcı hale getirip devam ettireceğiz.”

“Sıfır Atık ile başlayan ve onun dışında devam eden pek çok elde edecek daha görünür, daha belirgin kılacağız”
Çevre açısından da uzun ve önemli girişim yapacaklarını söyleyen Bakan Özhaseki, “Sıfır Atık ile başlayan ve onun dışında devam eden birçok sahibi da var.
daha görünür, daha belirgin kılarak; Onların yaşamına derinlemesine girilmiş vaziyette, en etkin şekilde çizimin yollarını arayacağız. Bu amaçla da brifinglerimizi devam ettiriyoruz. Allah iyi niyetle çalışan herkesin yardımcısı olsun. Biz de inşallah bu gayretlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version