Bakan Soylu, HDP’li Pervin Buldan’a çok sert tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından HDP'li Buldan'a sert sözlerle yüklendi. Bakan Soylu, "Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık" diyerek ekledi.

Bakan Soylu, HDP'li Pervin Buldan'a çok sert tepki gösterdi

Bakan Soylu sosyal medya hesabından HDP'li Buldan'a “Bebek katili” tepkisi gösterdi. Sert sözlerle Buldan'a yüklenen Bakan Soylu paylaşımı siyasette gecenin önemli açıklamalarından biri olarak öne çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK destekçilerinin olaylı Hakkari yürüyüşü ve HDP'li buldan ile alakalı açıklamaları dikkat çekti.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den ayrılmasının yıl dönümü kutlamasını yapmak isteyen terör yandaşları Hakkari Yüksekova'da yürüyüşe geçti. Provokatif yürüyüşe polis müdahale ederken yaşanan arbedede HDP'li vekil Habip Eksik yaralandı. HDP'lilerin başını çektiği yürüyüşte çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ise sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Teröristbaşı Öcalan için gerçekleştirilen yürüyüşü “Demokratik siyaset” olduğunu vurguladı. 

BAKAN SOYLU SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Buldan'ın açıklamaları sonrasında ilk sert tepki Bakan Soylu'dan geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, twitter hesabından, “Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık… Bebek katili Apo için yürümek, ne zamandan beri demokratik siyaset oldu? Türkiye'de terörü araçsallaştırarak demokrasiyi istismarınıza asla izin verilmeyecektir. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version