Bakan Soylu: “Kılıçdaroğlu kendi milletvekilinin kasetinin çıkması için bulmamı istedi”

Bakan Soylu: "Kılıçdaroğlu kendi milletvekilinin kasetinin çıkması için bulmamı istedi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkışı CHP’li bir milletvekilinin kasedinin ortaya çıkmaması için bulmasını istediğini açıkladı. Muharrem İnce’nin adaylıktan çıkarılmasıyla ilgili de Soylu, “Sen ne edepsiz bir adamsın ki FETÖ ile birlikte çalıştıklarında da insanların kasetini ortaya koyuyorsun. Montaj kasetlerle insanların itibarına suikastı yapabilecekleri bir görünüşü ortaya koyuyorsun” dedi.
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, seçim çalışmaları çevresinde Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde 81 ilin sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldi. 6’lı masayı eleştiren Bakan Soylu, “Koltuk heveslerini bir masada topladılar. Arabalar uzaktan kumandalı oyuncak gibi yönlendiriyorlar. Herkes bir anket açıklıyor. Adayların kullanımları üzerinden oy kayması hesaplıyorlar. Ben size bir şey rica ediyorum; siyaset çok gerçek bir cümle. Seçim de çok gerçek bir sonuç. Algı operasyonları, sosyal medya ile çok küçük oy kaymalarına sebep olur ama etkili olmaz. Sonucu ruhları gerçeklerdir. Kimse kusura bakmasın, 6’lı, 7’li masaya foslanmıştır. 7’li masa Amerika’nın bir ölü yatırımı olarak ortaya çıkması. Beklentiyi karşılayamamıştır. bölümler Batı’nın PKK yatırımı gibi ölü yatırımdır, yanlış yatırımdır. Bütün kifayetsiz muhterisleri bir masa toplayıp, HDP’yi yönetmeye, burada bir terör koridoruna bakmayı istediler” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Soylu, “Bir FETÖ operasyonuyla birlikte Türkiye’de eski gününü hatırlatan, aslında suikast hükümdarlığını yapan ve o suikastı yaparken de, ‘Biz zamanında beraber götürdük, bu ayıp olur’ diye düşünmen, FETÖ’nün Kucağına oturanlar ve Amerika’nın yönlendirdiği vergileri kendine bütün yapan bir algı işi ve oradaki oylara çökmeye çalışan anlayışı yeniden görmesi” şeklinde konuştu.

“Ama söyleyeceğim biz insanlık, adamlık yaptık, gittik Kıbrıs’ta yakalandık”
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından etkilenmeyle konuşan ilgili Bakan Soylu, “Kirli bir takım oyunlarla, ahlaksız ve rezil oyunlarla, terbiyesiz, ahlaksız Kılıçdaroğlu, bana kendi milletvekilinin kasetini ‘Ne olursun Süleyman Soylu bunu bul’ ve o milletvekilinin kasetini -bunu söylemeyecektim ama söyleyeceğim- biz insanlık, adamlık yaptık, gittik Kıbrıs’ta yakalandık, kasetleri aldık sakladık. Bugüne kadar kendi milletvekilinin kaseti çıkmadı. Sen ne edepsiz bir adamın ki FETÖ ile işbirliği yaparken da insanların kasetini ortaya koyuyorsun. Ne edepsiz bir insansın. Biz namuslu insanlarz, aile balarnn ne oldular. Montaj kasetlerle insanların itibarına suikastı yapabilecekleri bir görünüşü ortaya koyarsun” amacını kullandı.
Bakan Soylu, daha sonra bir başka programa katılmak üzere hareket etti. Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, milletvekili adayları, partililer ve bakmak istedikleri katıldı.

Exit mobile version