Bakan Soylu, resmi sayıları açıkladı! İşte oy kullanacak Suriyeli seçmen sayısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi rakamlarla NTV özel yayınında Suriyeli seçmen sayısını açıkladı.

Bakan Soylu, resmi sayıları açıkladı! İşte oy kullanacak Suriyeli seçmen sayısı

NTV'de katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merak edilen sorulara yanıt verdi. Bakan Soylu, terörle mücadeleden, Suriyeli meselesine, sığınmacı tartışmalarına, meshepsel yaklaşımlara, gerçekleştirilen operasyonlara ve siyasi söylemlere kadar gündeme dair samimimi açıklamalarda bulundu. NTV özel yayınında özellikle Suriyeli meselesine değinen Bakan Soylu resmi seçmen sayısına kadar pek çok bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Soylu açıklamasında, “Siz de siyaset yapsanız, değiştirsek koltukları, siz de buradan başlarsınız. Çünkü eğer bunu mağlup ederseniz diğer meseleleri mağlup ederseniz. Bu ülkede herkes ben Kürdüm diyebiliyor mu? Kimsenin böyle bir endişesi söz konusu mu? Bugün insanlar kendilerini ifade etmekte ötekileştiriliyor, ayrıştırılıyor mu, hayır. 

Bizim; Kürt olan valimiz, Alevi kaymakamımız, babası “dede” olan Emniyet Müdürümüz, Caferi valimiz, Özbek Türkü valimiz, Ermeni kaymakamımız var… 

Biz, insanları kimliklerine göre değil liyakatlarına göre değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

SUREYLİ SEÇMEN SAYISI KAÇ?

Bakan Soylu, sosyal medya üzerinden en fazla algı operasyonu yapılan konulardan biri olan Suriyeli sığınmacı sayılarına ilişkin verileri de açıkladı. Seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısını açıklayan Bakan Soylu, “Siz de siyaset yapsanız, değiştirsek koltukları, siz de buradan başlarsınız. Çünkü eğer bunu mağlup ederseniz diğer meseleleri mağlup ederseniz. Bu ülkede herkes ben Kürdüm diyebiliyor mu? Kimsenin böyle bir endişesi söz konusu mu? Bugün insanlar kendilerini ifade etmekte ötekileştiriliyor, ayrıştırılıyor mu, hayır.” diye konuştu.

 

SURİYELİ GÖÇMEN SAYISI

Türkiye genelinde 3 milyon 650 bin Suriyeli bulunduğunun altını çizen Bakan Soylu, “3 milyon 222 bin mülteci var. 1 milyon 400 bin de ikametli var. 517 bin Suriyeli şu ana kadar gönüllü geri döndü. Güvenli, onurlu ve gönüllü geri dönüşün altyapısını da hazırlıyoruz. 1 milyon 20 bin kişiye sosyal uyum eğitimi verildi. İdlib'de 62 bin briket ev kurduk, yıl sonunda 100 bin 800 eve ulaşacağız. Briket evlerimizi özellikle bağışlarla yapıyoruz. Fırat Kalkanı bölgesinde ayrıca 6 bin 600 konutun yapımına başladık. 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü temin edebilme hazırlığındayız. Suriye'nin kuzeyinde 200 binden fazla konut yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu'nun NTV röportajının tamamını resmi internet sitesi ve YouTube NTV sayfasından izleyebilirsiniz.

Exit mobile version