Binali Yıldırım: “İnce’ye yapılan yanlışı dolayısıyla kınıyoruz, reddediyoruz”

Binali Yıldırım: “İnce'ye yapılan yanlışı dolayısıyla kınıyoruz, reddediyoruz”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce Kullanıcı kasetlerini kınayarak, “Bunların tamamı FETÖ’nün bel altı, insanları infaz etmeye yönelik, prestijini yok etmeye yönelik operasyonlardır. Siyaset bel altında yapılmamalı. Siyasetin de bir ahlakı olması herkes bilmelidir” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin seçim çalışmaları kapsamında Konya’ya geldi. AK Parti Konya Vilayet Başkanlığında basın mensuplarıyla bir ortaya çıkan Binali Yıldırım, burada açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’ye yönelik kaset argümanlarına değinerek, “Dünden beri genel görünümünde bir gelişmeyi birlikte sunuyor. Bu ve buna misal olayları biz daha önce de gördük, yaşadık. 17-25’te görüldü. Daha evvel merhum Baykal’ın şahsıyla ilgili gördük. Bunların tamamı FETÖ taktikleridir. FETÖ’nün bel altı, insanları etkilemeye yönelik, prestijini yok etmeye yöneliktir. Hasebiyle İnce’ye yapılan bu yanlışı sonucunda kınıyoruz, reddediyoruz. Muharrem İnce’yi uzun vakit siyasi baskı, mahalle baskısıyla yıldırmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca da okyanus ötesi, FETÖ teknikleriyle şahsî problemlerine iftiralara başvurmaktan da çekinmediler. Bizim tavsiyemiz İnce’nin bağlantılarını aldırış etmemesi, çabasına motamot devam etmesidir. Şahsına yapılan bu nahoşlukları kınıyorum. Siyaset bel altında yapılmamalı. Siyasetin de bir ahlakı olması herkes bilmelidir” dedi.

“Millet İttifakı adayı panikledi”
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanır açıklanmaz olağanüstü bir gelişme yaşadıklarını tabir eden Yıldırım, “Kandil’den bölücü PKK terör devletinin dağ takımları arkası gerisine tamamlama açıklama yapmaya başladı. Yetmedi PYD, YPG, SDG oradakiler de bu koroya katıldı. “Onlar yapar, biz durur muyuz?” diye FETÖ’cüler de var gücüyle takviye söylemeye başladı. ‘Tayyip Erdoğan’ı bu sefer indireceğiz ve Millet İttifakı adayını seçtireceğiz’ dediler. Bu durum milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Doğal Millet İttifakı adayı panikledi. HDP, rengi değiştirilmiş ismiyle SDG yahut YDG araçlarıyla bunlar dağ takımlarına ‘aman yavaş olun, size bu açıklamalarınız bize ziyan veriyor, biz size dayanağınızı emanet edebileceğiniz lakin biraz muhafaza olun’ diye haber gönderdiler” diye konuştu.
Toplantıya, AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye liderleri ve parti liderleri katıldı.

Exit mobile version