Binali Yıldırım’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na milliyetçilik eleştirisi: “Son zamanlarda artık vitesten attı”

Binali Yıldırım'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na milliyetçilik eleştirisi: "Son zamanlarda artık vitesten attı"

AK Parti Genel Başkanı vekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na milliyetçilik eleştirisinde bulunarak “Ya bu milliyetçilik, mevsimlik bir iş değil. Milliyetçilik ruhunda olacak. Öyle çevir, planla, bugün bu, yarın böyle. U gelen yapan hiçbir yere gidemez. Bir sağ döner, bir sola döner. Onun için oğlu bazen artık Kemal Bey vitesten attı” dedi.

Esenyurt AK Parti İlçe Başkanlığı’nda parti sahipleriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim süreci hakkında araştırmaya bilgi verdi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında “14 Mayıs’tan önce bir başka Kemal Kılıçdaroğlu vardı. 14 Mayıs’tan sonra baştan sona tamamen başka bir Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 14 Mayıs’tan önce hatırlayın, PKK, FETÖ ve bütün emperyalist ülkeler, bu terör hükümlerinin gördükleri ağa babaları, tutuşarak sabah akşam Kılıçdaroğlu seçimlsin diye kampanya görevlileri. Beraber şov yapacaklar. Tayyip Erdoğan mutlaka gitmeli, çünkü bizim Orta Doğu’daki planlarımızı, hesaplarımızı engelliyor, altüst ediyor. Ama 14 Mayıs’ta seçim olunca bu sefer de o ülkeler ya biz Tayyip Erdoğan’a haksızlık ettik. Diktatör dedik, hiç diktatör ikinci tura kalır mı? O halde demek ki diktatör değilmiş, diktatör olay birinci turda istediği oranda yazar, sonucu açıklardı. Biz bu adama haksızlık etmemişiz diye çıktılar. Değil mi? Şimdi ama yine de yapacaklarını yapmaya devam ediyorlar. Yine desteklemeye devam ediyorlar. Kemal Bey de baktı ki okumaları, dağ ile FETÖ ile birlikte, bununla birlikte bu iş olmuyor, bu sefer yırtıcı yaptı, milliyetçilik, ülkücü konuşmalara başladı. Ya bu milliyetçilik, mevsimlik bir iş değil dedim. Bu milliyetçilik ruhunda olacak. Öyle çevir, planla, bugün bu yarın böyle. Değerli bileşenlerim, U dönüşen hiçbir yere gidemez. Olduğu yerde döner. Bir sağ döner, bir sola döner. Bir sağ döner, bir sola döner. Yerinden bir erteleyemez. Onun için oğlu zamanlar artık Kemal Bey vitesten attı. 70’li yıllarda dolmuşçu vitesi vardı, yokuş aşağı oldu mu vitesten atardı. Bu da vitesten attı. Nerede duracak Bilmiyorum. Her gün, her gün bir şey açıklıyor. Her gün bir vaatte bulunuyor. Bulunsun ama onların sözünün içinde yazılmış yazı gibidir. Ama bizim sözümüz senettir. Söz veririz, yapmayacağımızın da evden çıkmamaları. 20 yıldır böyle geliyor ve Türkiye’nin dağa gitmek daimi eserlere dönüştürerek bu günlere geliniyor” dedi.

“Son noktayı 28 Mayıs’ta koyacağız”
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kanaat önderleri ile bir araya gelen Binali Yıldırım, ABD’yi eleştirdi. Konuşmada Yıldırım, “İstiyorlar ki onların üç adımından sonra giden, onların konuşmadan ağzını açman, edilgen sahibi olsun. Diyorlar ki, ‘Siz kim oluyorsunuz uçağınızı dahil edin, siz kimsiniz helikopterinizi içerir, siz kim oluyorsunuz yerli araba içerir, İHA ve SİHA’ların en kralını içerir’. Bugün Türk İHA ve SİHA’ları 29 ülkeye satılıyor, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ise sadece 5 ülkede var. Yani Türkiye’nin yerli ve milli olarak geldiği nokta, savunma sanayisinde kat ettiği mesafe gelişmiş okul canını sıkıyor. O nedenle PKK ismi yıprandığı için Suriye’de YPG, PYD gibi isimlerle tamamen PKK ile aynı yeni bir terör devleti kurmanın sevdalarındalar. Her yıl ABD bütçesinden 800 milyon dolar buraya para aktarılıyor. yüklü tır akıllı silahlar, ağır silahlar gönderiliyor. Niye gönderiyorsun kardeşim? DEAŞ ile mücadele için diyorlar. DEAŞ mı kaldı? DEAŞ’ın zarar gördüğü bize. Onların bir zararı olur. Hiçbir ABD’liyi bir DEAŞ’lı öldürmedi. Ama bizde onlarca canlı bombalarla Gaziantep’te, İstanbul’da, Ankara’da onlarca canımızı kaybettik. Oyun çok açık ve seçik. Bölgede güçlenen bir Türkiye olmasın yürütme. Bunun için Türkiye ile İran ile uğraşıyorlar. İkisini de dize getiremediler. Diğer ülkelerin hepsi hallettiler, bir tek Türkiye ve İran kaldı. Son şansları ABD başkanın da söylediği gibi, ‘Biz darbeyi denedik, FETÖ kullandık, Gezi olaylarını yaptık, 17-25 yargı darbesini denedik ama bir türlü Tayyip Erdoğan’ı alaşağı edemedik’. Bu sefer ne kullanacak dediler, ‘Bu sefer Tayyip Erdoğan’ın karşısındaki adayı destekleyeceğini ve böylece Türkiye’deki son engeli de ortadan kaldıracağız’. Oyun büyütücü, açık. Ben sizden, Esenyurtlu yapılardan, siyasi izlenimleriniz, bakışınız farklı olsa da aynı havayı asıyoruz, öğretimin birliği için, milletimizin kardeşiliği için, emperyal hedef olan, onların maşası olan terör örgütlerinin maşası olan, ekmeklerine yağ sürmeyecek, güçlü liderimize, Recep Tayyip Erdoğan’a destek bekliyorum. Böylece ne yapacaklar, bükemediği kolu öpecekler. Son noktayı 28 Mayıs’ta koyacağız. İnşallah 29’unda, Türkiye’nin yüzüncü yılında, dünya lideri, adam gibi adam, memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı sizlerin desteği ile seçmiş olmak” diyerek Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.

Exit mobile version