Bosna’dan sonra Sırbistan’a da kimlikle giriş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan turu kapsamında gittiği Sırbistan'da törenle karşılandı, daha sonra yapılan görüşmelerin ardından iki ülke arasında 7 mutabakat zaptı imzalandı.

Bosna'dan sonra Sırbistan'a da kimlikle giriş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkanlar turu kapsamında yaptığı ziyaretler ve görüşmeler devam ediyor.

Erdoğan bu kapsamda ilk olarak Bosna Hersek'i ziyaret etmiş ardından  dün gece saatlerinde Bosna Hersek'ten sonra Sırbistan'a geçmişti.

Cumhurbaşkanı bu sabah Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından resmi heyet eşliğinle törenle karşılandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Erdoğan'ın ülkelerine gelmesinden dolayı çok memnun olduklarını ve iki ülke arasında sıcak ve yakın ilişkiler olması gerektiğini söyledi. Karşılamanın ardınan liderler ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulundu, ve yapılan görüşmelerin ardınan kameraların karşısına geçildi.

7 anlaşma imzalandı

Ortak basın toplantısından yapmadan önce iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. İmzaların ardından iki lider basın karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Kimlikle seyahat anlaşması da imzalandı

Dün Bosna Herkes'le anlaşılan kimlikle seyahat özgürlüğünün ardından Erdoğan bugun yaptığı  konuşmasında iki ülke arasında kimlikle seyehati başlatan anlaşmanın da imzalandığını duyurdu.  Bu şekilde Bosna Hersek'ten sonra Sırbistan'a da T.C vatandaşları kimliksiz girebilecek.

Erdoğan, “Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol, ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. KKTC, Gürcistan ve Moldova'dan sonra Sırbistan çipli kimlikli seyahatin mümkün olacağı 6. ülke olacak. Ortak hedefimiz olan 5 milyara ulaşmak için çabalayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

İşte Recep TayyipErdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

“İlişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık, önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik. Bölgesel ve uluslararası düzeyde fikir alışverişinde bulunduk.

Yapımı tamamlanan Yeni Pazar Tutin devlet yolu da bu vizyoner yaklaşımının temelidir. Ortak tarihi ve kültürel mirasımızı Bayraklı Camii'nin inşasına pek yakında başlayacağız.

Görüşmelerimizde Balkanlarda barışa atfettiğimiz önemi değerlendirdik. Başta plaka meselesi olmak üzere diğer sorunlarda da anlaşmaya varılmasını umuyoruz.

Yardımımız talep edildiğinde tüm imkanlarımızla yapıcı ve gereken katkıyı veriyoruz.”

Exit mobile version