Bülent Arınç: “Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir”

CHP Lideri Kııçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Bülent Arınç, "siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir" dedi.

Bülent Arınç: "Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamaları sonrasında desetk ve tepki açıklamaları gelmeye devame diyor. Gündemde en fazla tartışılan konulardan biri olan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında destek mahiyetinde bir açıklamada bulunan Bülent Arınç, “Her ikisini de önemli buluyorum” dedi.

Gündeme dair TV5'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına değindi.

“CHP gelirse yeniden başörtüsünü yasaklar” şeklinde bir propaganda yürütüldüğünün altını çizen Arınç, Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar kesimle barışmak istediğini ifade etti.

Arınç, “Böyle bir düşüncenin bugün alıcısı olabilir mi?' diye düşünecekseniz, ben düşünmenizi tavsiye ederim. Bunun için 'Ben böyle bir şey yapmayacağım ama yasal düzenlemeyi bunun için istiyorum' demişse Kılıçdaroğlu bunun için bir adım atmıştır diye düşünebiliriz.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU OY ALMAK İÇİN YAPTI

Arınç açıklamasında, “Kılıçdaroğlu'nun oy almak için böyle bir şey yaptı. Ey muhafazakar kesim ben sana yanlışlıklar yaptım, geçmişte olanlar için özür diliyorum. Beni affet' diyor. Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version