Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında devir teslim hükmü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında devir teslim hükmü

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığına atanan Mehmet Özhaseki, devir teslim töreni ile görevi Murat Kurum’dan teslim ürününden sonra, “Deprem konutlarının en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Murat Kurum’un yerine Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığına 24 Mayıs 2016-10 Temmuz 2018 tarihleri ​​arasında bakanlık görevini icra etmiş olan Mehmet Özhaseki atandı. Özhaseki,lükte düzenlenen devir teslim töreni ile bakanlık görevine başladı. Törende konuşan Kurum, 5 yıllık bakanlık muhafazası afetlerde her türlü gayreti sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Göreve gelirken devlete ve millete mahcup olmayı dilediğini söyleyen Kurum, “Bugün Hamdolsun de milletimize mahcup olmadan devletimiz için sahibimiz için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz denedik, ürettik. Sınırların refahı için, milletimiz için tüm gayretlerimizi sarf etmeye ve bu manada şehirlerimizin altyapısını üstyapısını yaşamaya gayret gösterdik” dedi.
Devletin bakanlık görevine atayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, desteklerinden dolayı Türk milletine, çalışma arkadaşlarına ve AK Parti’ye teşekkür eden Kurum, Türk milletiyle el le 81 ilin inşası için hep birlikte istediklerini anlatarak, “Şimdi Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesinde federal Görevi devraldığım bakanımıza iade ediyoruz. Çalışırken bu süreçte bize vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra gelecek bakanlığımız başarılı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

“Bakanlığı gelmiş olduğu yerden daha fazlasını almak için varacağı yere”
Devir teslim töreninin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Özhaseki ise geçmişteki bakanlık görevinden elinden geldiğine varmadan huzurun içinde istediğini kaydetti. 5 yıllık süreçte Kurum’u hep çalıştırırken, çabalarken yönlendirmeler dile getiren Özhaseki, emeklerinden dolayı Kurum’a teşekkür etti.
Bakan Özhaseki, Kurum’a bundan sonraki özel ve siyasi hareketi başarı dileyerek, “Yaşı genç, bizim işimiz belli olmaz. 5 sene sonra ben yine teslim edebilirim” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin deprem merkezini ele geçirme özelliklerine dikkati çeken Bakan Özhaseki, bu gerçeklikte hareket edip tüm planların ona göre yapıldığını söyledi. Özhaseki, Türkiye’nin depremlerde 140 bine yakın insanı kaybettiğini hatırlatarak, “100 milyarlarca dolar zararımız var. Eğer bizim bu konuda hazırlıklı olabilirsek, tahmin doğru sözler atabilirsek bizi bu sıkıntılardan, belalardan kurtarırız. Kadim bir şehircilik anlayışımız var. Köklü bir medeniyetin üremeyiz. Biz bütün bu kültüre dayanarak bundan sonra yol haritamızı doğru belirleyip, bakanlığı göründüğü yerden daha fazlasını götürmek için gideceğini, bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

“Konutların sözlerinin verilmesi gibi en kısa süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz”
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ölümünden geçmiş hem belediyelerin hem de Kurumun gayretli bir şekilde çaba sarf ettiği Özhaseki, şunları dile getirdi:
“Şimdi oradaki konutların söz verildiği gibi en kısa süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Akabinde de başta İstanbul olmak üzere bütün güzel şehirlerimizi depreme karşı hazırlıklı hale getirip en az sayıda zayiatı gerçekleştireceğimiz ortamın olması için elde edebileceği vardığı yere. Devraldığımız bayrağı teslim etmeyi amaçlıyoruz, güne kadar en iyi şekilde koşturarak, gayret ederek zirveye taşımanın gayreti içinde olabiliriz. Bizlere güvenenlere, duasını esirgemeyen milletimize teşekkür ediyorum.”
Kurum, konuşmaların ardından Bakan Özhaseki’ye görevin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Özhaseki ve Kurum, birbirine çiçek hediye etti.
Devir teslim törenine eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili, Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bakanlık bürokratları ve Bakan Özhaseki’nin torunları katıldı.
Kurum, devir teslim töreninin ardından bakanlık çalışanlarıyla vedalaşması sonrası bakanlıktan ayrıldı.

Exit mobile version