CHP’li Maltepe Belediyesi’nin rüşvet konuşmaları çıktı

Maltepe Belediyesi'nde dönen rüşvet skandalından sonra hazırlanan iddianamede dikkat çeken telefon kayıtları da yer aldı. Rüşvetçi isimlerin üst pozisyonlara getirilmesi belediye içinde bile sıkıntı yaratmış.

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde dönen rüşvet tartışmalarıyla ilgili hazırlanan iddianameye yansıyan tapeler belediyedeki herkesin baştan aşağı rüşvet yediğini apaçık gösterdi.

Başkan Ali Kılıç'ın danışmanı M. M. ile H. T. yaptığı diyalogta M.M., kadrolarda yapılan yanlış yapılaşmadan şikayet ediyor. M.M., “Yani rahat hırsızlık yapsın diye mi koydu oraya Ali abi…yani duyunca bu ruhsat olayında rüşvet aldı o biliyorsun değil mi” diyerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü H. K.'nin rüşvet aldığına vurgu yapıyor.

Bir diğer tapede ise M.M.'ün ilçedeki bir restoranda yer ayırmak istemesi ve “20 bin liranın üzerinde ödemeniz var ” diyerek reddedilmesi üzerine, İBB'de Tasarım Müdür Yardımcısı olan eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal'la arasında, “İ…nelere bak, pazartesi gider gerekeni yaparız ya, ölçeriz biçeriz ne var ne yok orda bakarız” dediği öğrenildi.

Hekres rüşvet peşinde 

Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç'ın eski yardımcısı ve şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı konumunda bulunan Haydar Battal'ın birçok telefon konuşmanın içinde yer aldığı söylendi.

Battal'ın CHP'li meclis üyesi D. E.'la bir tapuda gerçekleşmiş yanlış satış işleminin düzeltilmesi için Maltepe Tapu Müdürü Y. C.'ın menfaatine aracı olduğu anlatılan iddianamede, eski Başkan Yardımcısı danışman M.M. ile H. T. adlı bir kadının konuşması da dikkat çekti.  H. T., seçim döneminde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın kadrolarını yanlış oluşturduğu yönünde konuşmalar yaparak, “yani rahat hırsızlık yapsın diye mi koydu oraya Ali abi…yani duyunca bu ruhsat olayında rüşvet aldı o biliyorsun değil mi” diyerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirilen H. K. adlı kişinin ruhsat işlemlerinde rüşvet aldığını anlattığı konuşma yer aldı.

 

Hesabı ödememiş birde tehdit etmiş

Dükkanlara denetime gelecek görevlilerin usulsüz olduğu değerlendirilen işlemi görmezden gelmeleri için birçok işlemde şüphelilerin rüşvet aldığı gözler önüne serilen iddianamede, belediyede görevli önemli isimlerin restoranlarda hizmet alıp para ödemediği, ödeme istendiğinde ise zamanında yaptıkları usulsüzlükleri ortaya çıkaracakları yönünde tehdit ettikleri de belirlendi.

Battal'ın sekreterinin Maltepe'de bir restoranı arayıp 6 kişilik yer ayırmak istediğinde restorandaki görevli, belediye başkan yardımcısı M.M.'ün cari hesabının çok biriktiğini söyledi.  Bu durumu kendisine yediremeyen M.M. ise restoran sahibini arayıp fırça çekti. 20 bin liranın üzerinde ödemesi olan M.M.'ün restoran sahibine “Çalışanınız ağzını toplasın, Haydar Başkanla kurumunuza vermiş olduğumuz kolaylıklar var, çalışanınızın kendini bilmez şekilde konuşmasının da hesabını bende hesabını yapayım” dediği ortaya çıktı. Diğer başkan yardımcısı Haydar Battal'ın ise M.M.'le yaptığı konuşmada, “i…nelere bak, pazartesi gider gerekeni yaparız ya, ölçeriz biçeriz ne var ne yok orda bakarız” diyerek restoran hakkında işlem yapacaklarını söylediği ve alenen tehdit ettiği kaydedildi.

 

CHP'li Maltepe Belediyesi'nin rüşvet konuşmaları çıktı

 

Exit mobile version