CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İKİNCİ YÜZYIL VİZYONU’nu açıklıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen ve gündemde geniş bir yer bulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin vizyon belgesini açıklıyor. “Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır.” diyen Kemal Kılıçdaroğlu sözü Faik Öztrak'a bıraktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İKİNCİ YÜZYIL VİZYONU'nu açıklıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesini açıklayacağı toplantı İstanbul'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İKİNCİ YÜZYIL VİZYONU Toplantısında açılış konuşmasını yaptı.

 “Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır.” diyen Kılıçdaroğlu ayakta alkışlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı'mız okundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında en temel hedeflerin altını çizdi. Toplum önce feraha ardından refaha kavuşacak dedi. Kılıçdaroğlu toplumu bir kişinin iktidarından kurtaracağız ve bir daha asla hiçbir tek kişinin eline bırakmayacağız dedi. Teknolojiden, sanayiye, eğitimden sağlığa, hukuktan siyaset diline her kurumun hak, hukuk, modernizm, adalet çerçevesinde yenileneceğini söyledi. 

Alanlarında uzmanlaşmış ve büyük başarılara imza atmış 70 ismin yalnızca hiçbir ayrıştırılma olmaksızın topluma ve 7 gün 24 saat yalnızca vatana hizmet edeceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu ekonominin ayağa kaldırılacağını, asgari ücret toplumu olmaktan çıkılacağını, emek sömürüsünün akılcı ve bilime dayanan ekonomi politikalarıyla bitirileceğini yoksulluğun ortadan kaldırılacağını, bilim ve teknolojide atılımlar yapılacağını ve atılımların ekolojik sisteme asla zarar vermeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlunun konuşmasının ardından alanında uzman isimler konuşmaya ve atılımların nasıl yapılacağını detaylarıyla anlatmaya başlayacak…

ABD’li yazar, ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak’ın aralarında olduğu İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu tanıtılacak. “Siyaset üstü kurul” olarak tanımlanan ekip, para politikaları, büyüme ve istihdam üzerine çalışacak.

haberin detayları hazırlanıyor. 

Exit mobile version