Çömez ve Karayel arasında ‘Yurt dışına kaçtın’ polemiği

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında tartışma yaşandı.

Çömez ve Karayel arasında 'Yurt dışına kaçtın' polemiği

Turhan Çömez’in İYİ Parti grubu adına CHP’nin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen AK Partili İsmail Emrah Karayel, “Kürsüye çıkıp yurt dışına çıkanlardan bahsettiniz. Bu kürsüde yurt dışında dolaşıp buraya gelen ve bu kürsüye çıkanları da gördük. Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp yurt dışında dolaşıp şimdi milletvekili olduğu için buraya çıkanlar var” dedi. Çömez, ayağa kalkarak Karayel’e tepki gösterirken karşılıklı sözlü atışma yaşandı.

‘Otur yerine otur, demokrasi bu değil’

Çömez’in “Utanın utanın, zalimsiniz” diye yerinden laf atması üzerine Karayel, “Otur yerine otur, demokrasi bu değil. Çıkıp kaçarken düşünecektin. Şimdi nasıl geldin buraya? Çıktın buraya artistlik yapıyorsun. Oraya çıkıp millete parmak sallamak kolay, sende dönüp dolaşıp bu memlekete geldin” dedi.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşime 10 dakika ara verdi. Eski AK Parti Milletvekili olan Çömez, partiden ihraç edildikten sonra dil eğitimi İngiltere’ye gitmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008’de hakkında yakalama kararı çıkarılan Çömez, İngiltere’de olduğu için gözaltına alınamamıştı.

Exit mobile version