Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 Haziran seçimlerinde İstanbullu dersini verecek”

İBB ve muhalefeti sert dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamlanan 2100 konutun tesliminde "İstanbullu 2023 Haziran'da dersini verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 Haziran seçimlerinde İstanbullu dersini verecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler'de kentsel dönüşüm konutlarını teslim töreninde muhalefeti sert dille eleştirdi. 2023 Haziran seçimlerinde İstanbullu dersini verecek dedi.

İstanbul Esenler'de yapımı büyük bir hızla devam eden 60 Bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesi kapsamında projede yer alan evşerin ilk etabında tamamlananlar sahplerine törenle teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile miting havasında gerçekleştirilşen törene 70 Bin civarında İstanbullu katılım gösterdi. Erdoğan konuşmasında, muhalefeti yerden yere vurdu. 

İstanbul'un depreme hazırlığında önemli hamleler arasında yer alan kentsel dönüşüm projeleri Hükümet nezdinde aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda Esenler ilçesinde hayata geçirilen 60 Bin konutun dönüşümünü kapsayan dev projede çalışmalar büyük hızla sürdürülüyor. Vataqndaşların depreme dayanıklı, sosyal donatılarıyla, yeşil ve doğa içerisinde az katlı evlerde güvenle oturması adına büyük dönüşümde ilk etap evler sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende 2100 adet tamamlanan kentsel dönüşüm konutu sahiplerine teslim edildi.

3 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI

Erdoğan konuşmasında, şimdiye kadar 3 Milyon üzerinde konutun dönüşümünün tamamlandığını vurguladı. Erdoğan, “Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak şekilde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, amaçlarının, ülkenin hiçbir yerinde afetlere karşı dayanıksız, sağlıksız, metruk, çirkin yapı bırakmamak. Kentsel dönüşüm projeleriyle şehirleri âdeta yeni baştan inşa ederken, hiçbir vatandaşı da mağdur etmedik. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Bu evlerde oturan 12 milyon vatandaşımız artık güvenli binalarıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri yuvalarına kavuştular. TOKİ kanalıyla inşa ettiğimiz 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşımızın güvenli evlerde huzurla oturmasını sağladık. Netice itibarıyla tüm bu çalışmalarla ülkemizdeki yapıların yüzde 60'ını yani 50 milyon vatandaşımızı afetlere karşı koruma altına aldık. İnşallah hedefimiz, yeni başlatacağımız hamlelerle önümüzdeki beş yıl içinde 85 milyonun tamamını bu güvenli şemsiye altına almaktır.” dedi.

MUHALEFETE SERT ELEŞTRİ

Ana muhalefet, ya Antalya'da yangın oldu, Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda. Ne yaptınız? Oralarda herhangi bir şey yaptılar mı? Yine biz yaptık, biz. İzmir depremini hatırlayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi kimde? CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey. Orada bütün o deprem konutlarını ayağa kaldıran kim oldu? Yine biz olduk. Niye? Yani büyükşehir belediyesi CHP'de diye biz bakıp seyredemezdik. Muğla'da büyükşehir belediyesi CHP'de diye biz seyredemezdik. Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP'de diye biz seyredemezdik. Öyleyse elleri, kolları sıvadık ve devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Kardeşlerim, bu işler lafla olmaz, yalanla olmaz, çarpıtmayla olmaz. Eğer böyle yaparsanız bir felaket gelir, hepsini de siler süpürür. Bunun için biz milletimize ne söz vermişsek onu harfiyen yerine getiriyoruz. Yapılamayacak hiçbir sözün yükünün altına da girmiyoruz.”

İSTANBULLU DERSİ 20223'DE VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlara yönelttiği “Şu İstanbul'da, Büyükşehir Belediyesi kimde?” sorusuna, “CHP'de” cevabının verilmesi üzerine şunları söyledi: “Öyle mi? Peki CHP, şu görevi aldı alalı neredeyse üç yıl oldu, acaba depreme yönelik konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü, duydunuz mu? Bu İstanbul'da ben de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Ve şu KİPTAŞ konutlarını yapan bu kardeşiniz oldu. Aşkına koşan yorulmaz. Bu iş aşk işi aşk. Dertli olacaksın dertli. Böyle yok Bodrum'muş, yok bilmem şurasıymış, burasıymış. Sel afeti oluyor, nerede beyefendi? Yangın var nerede? Yine aynı yerde, değişen bir şey yok. Öyleyse şimdi ben diyorum ki İstanbullu gereken dersi Allah'ın izniyle 2023 Haziran'da verecek mi? Vermeye hazır mıyız?

Exit mobile version