Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu pazar uygulamasının ve evlatlarımızın geleceğine dair çok mühim bir karar kararı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu pazar uygulamasının ve evlatlarımızın geleceğine dair çok mühim bir karar kararı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu pazar bir kez daha sandıklara gidecek belki de bulman en önemli tercihlerinden birinden yola çıkıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kadınların Türkiye’si İstanbul Buluşması” açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına tüm kadınları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs günü şahsıma ve Cumhur İttifakı’na veriyoruz destek için sizlere teker teker teşekkür ediyorum. Mecliste Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekiliyle genel olarak elde ettik. Böylece Meclis boyutu ile ilgili sınav alnımızın akıyla verdik. Cumhurbaşkanlığında da ilk turu rakibimizden yaklaşık 5 puan önde bitirdik. 27 kriterimiz fazla insanımızın teveccühüne mazhar olduk. Şimdi önümüzde seçimlerin en kritik aşaması var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sadece bir gün kaldı. Bu pazar bir kez daha defterlere gidecek belki de bulmanın en önemli tercihlerinden birine gitti. Sadece kendimizle ilgili değil, uygulamanın ve evlatlarımızın geleceğine dair de çok mühim bir karar verme. Bizi siz hanım kardeşlerimiz, milletimiz gibi tüm dünya biliyor. Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Türk Cumhuriyetleri’ne kalbi sahibi olan yüz milyonlarca kardeşimiz biliyor. Sadece bizim söylemimiz değil, hizmet ve eserlerimizde de aziz milletimizin güvenliğindeyiz. Vatanımızın istikbal ve istikbali uğruna mücadelemizle milletimizin huzurundayız. Hiçbir ayrım yapmadan mazlum ve kurbanlara sahip çıkışımızla milletimizin huzurundayız. Türkiye’ye oğlu 20 yılda kazandırdığımız eserlerle milletimizin huzurundayız. Elbette her kul gibi yapmak isteyip de yapamadıklarımızla, eksiklerimizle, kusurlarımızla milletimizin huzurundayız. Diğer taraf ise bürokratik kariyerine SSK’yı batırmayı, siyasi kariyerine de CHP’yi batırmayı sığdırmış bir kifayetsizlik örneği var. Daha iki hafta öncesine kadar bedava ev vaatlerinde bulundukları insanları oy verdikleri için gece yarısı kapı dışarı eden bir vicdansızlık örneği var. Koltuğunu korumak için Kandil’deki terör elebaşlarından Pensilvanya’daki hainlere kadar hepsine çiçek dağıtan bir teslimiyet var. Rakiplerini minder atmak için şantaj, baskı, tehdit, kumpas dahil her yolu meşru gören bir ilkesizlik var. Toplamda yüzde 1’i zor bulan böyle bir grup 40 milletvekili dağıtan bir garip insan var. Ancak bir özellik daha var. Hesap uzmanı. Bu nasıl hesap uzmanı ki yüzde 1 bile olmayanlara bırakıyor kendi milletvekili sayılarını neredeyse yok edecek miktarlarına bir orantı 40 tane darıvekili dağıtıyor” dedi.

“Bu pazar inşallah benim milletim hesabı uzmanlığının en güzel sözcükleri sandıklarda bunlara verecek”
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na iktidara geldiğilerinde Selahattin Demirtaş’ı hapishaneden çıkaracaklarına yönelik sözler üzerinden yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu pazar çok önemli. Bu pazar inşallah benim milletim hesabı uzmanının en güzel örneklerini sandıklarda bunlara verecek. Türk siyasetinin 21 yıldır unutulmuş bütün kötülükleri üç aya sığdırmış bir çapsızlık örneği var. Ne diyor, ‘eğer Selo’nun dışarı çıkmasını istemiyorsan oyları Kılıçdaroğlu’na vereceksin.’ Kim bu Selo. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Şu anda Edirne’de cezasını dikkat çekiyor. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Hukuk devleti. Hukuk devletinde sen kendini tamamen teslim üzerine alıp ‘eğer Selo’nun isterse oyları bize verirsiniz’ derseniz, işte bunun için Erdoğan 323 kişiyle beraberinde bu yola devam ederse hukuktan başka hiçbir şey tecelli etmez. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti CHP. Ne diyor? Diyor ki bırak genel olsa ne yazar. Halka it sürüleri. O da işte bir HDP’li. Ben burada merak ediyorum. Bu yargı nerede? Bu şekilde saldıran birine karşı şu ana kadar yargıyı korumaya girdi mi? Maalesef yargı yetkisine girmedi. Ama bu ayırma değil farklı bir kesimden olmuş olması her halde yakasına yapışır hemen içeri alırlardı. Niye? Gazi Mustafa Kemal’e hakaretten. İşte bütün bunları bir düzenek sokmak için karşımızdaki bu tabloyu inceleyin” dedi.

“Pazar günü sandıkları patlatacağız”
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için halktan destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar günü sandıklarını hep beraber patlatacağız. Her zaman benim bir sözüm var. Kale çıktılarından fethedilir. Sizinle bu fethi görüşme. Pazartesi günü İstanbul’un fethi. Öldüğü cuma günü, yani yarın 14 Mayıs 1950 Menderes’in çok partili dönemindeki adımı atışı. Allah’ın izniyle pazar günü de hep beraber AK Parti’nin cumhurbaşkanlığındaki zaferiyle bu işi neticelendirelim davet ediyoruz. Allah’ın rahmeti üzerine de fethi kutlayalım. Bunların her gün daha çok çirkinleşmelerinin seviyesini biraz daha dibe çekmelerinin sebebi bu. Suçüstü yakalandılar. Bizi hedef alarak bize ve darıya hakaret ederek paçalarını kurtarmaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar gerçeğin üzerini örtemezler. Bunun için asıllı sorumluluk bize düşüyor. İşi sansa bırakamayız. Nasıl olsa öndeyiz, bizi rehavete sürüklemesine izin veremeyiz. 14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi inşallah 28 Mayıs’ta hem de ezici ziyareti tamamlayacağız. Pazar günü oy kullanmak ve sandıklara sahip çıkmak dışında hiçbir planımız olmayacak. Hayatta pek çok eşyanın telafisi vardır, sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir. Tarladaki iyilikler gün de yapılır ama sandık önümüze 5 yılda bir gelir. Sizlerden sabahın çok erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gitmenizi, oraları bayram yerlerine çevirmenizi özellikle rica ediyorum. Sadece izinle gitmeyecek, başka yerlerdeki akrabalarınızın da mutlaka sandığa gitmesini sağlayacaksınız. 28 Mayıs’ta bir kez daha sandığa kadın eline gideceğine. güveniyorum. 40 yılı bulan siyaset yolculuğumuzda hep kadınlarımızla omuz sırta yürüdük. Biz bugünlere siyaset mühendislikleriyle değil, analarımızın hayır duasıyla geldik. Önümüze çıkacak engellerin, hayatımıza kast etmeye varan saldırıların yeşerttiği hep kadınların desteğiyle karşılaşıyoruz. Bugün bir kez daha cenneti çizerek ifade etmek isterim ki içeride ve millete hizmet mücadelemizin en önemli kahramanları kadındır. 3 Kasım seçimleriyle Anadolu ihtilalini başlatanlar kadınlardır. Türk demokrasisini 28 Şubat gecesinden kurtaranlar kadınlardır. Maruz onca saldırıda milli iradeye siper olan kadınlardır. 15 Temmuz gecesi tanklara, uçaklara meydan okuyanlar kadınlardır. Tuttukları evlatlık gözetimiyle terör hücrelerine başkaldıranlar kadınlardır. Türkiye’nin ekonomiden ticarete, hak ve özgürlerden tarıma, turizme, sağlığa tüm alanlarda yazdığı destanın altında siz hanım kardeşlerimizin imzası, alın teri vardır. Başörtünüzden dolayı üniversite kapısından çevrildiğinizde sizler sabrettiniz, kıyafetinizden dolayı iş bulamadığınızda, girmeden bulunduğunuzda sizler ümitsizliğe kapılmadınız. Sonuna kadar, pazara kadar değil mezara kadar birlikteyim. bölümler Nene Hatun gibi Şerife Bacı gibi adınızı tarihe harflerle altınla yazdırdınız. Seçimlerin tüm kadınlarını tebrik ediyorum” diye konuştu cesur.

“50 kadın milletvekiliyle Meliste en çok kadın vekil bulunduran parti yine biziz”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarına de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün akşam Meral Hanım diyor ki ‘Erdoğan batırır, Kemal çıkarır’ diyor. Bunlar Rabbimizin buyurduğu gibi gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Kalpler mühürlü. Ama bunları böyle bir Derdi de yok.Her şey yalan üzerine kuruluş.İşte bu yalanlara da gelin pazar günü son vermek.Bıktık bu yalanlardan.Bizden önce 70 yılda yapılamayan hizmet ve reformu biz 21 yılı sığdırdık.Bunu da bir sonraki erkeği ile 85 milyon olarakhep beraberliği başardık.78 adet vardı.üniversiteler garanti 208’e çıkardık mı? .Onları başardık.Bütün elemanları beraber üniversitelerdeki bu harçları kim çekti. Dedik şunu kaldıralım, bu harcın belasından devletleri kurtaralım. Bu işi bitirdik. Eğitim ve çalışma hayatı başta olmak üzere yürütmenin beşeri sermayesinin önündeki engelleri bizi çekti. Kadınların öğrendiği başı örtülü ve başı açık bölüme gitmesini biz ortadan kaldırdık. Aile içi içeriklerden şikayete tabi olmaktan çıktık. Bireysel takip edilen suçlar hapsedildi. Hem çalışan hem çocuğuyla eviyle birlikte hayatını sürdüren kadınların yanındaydık. Kısmi evde çalışma imkanı sağladık. İş gücü toplama düzeyi yüzde 27’lerde olan kadınlarımız bugün yüzde 36 ile cumhuriyet rekoru kırılmıştır. İstihdamdaki kadın yemini 6 maça çıkardık, 10,5 milyona yaklaştırdık. Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkarıp, öznesi haline geldik. Geçmişte sadece bazı kullanım aracı olarak görülen kadın kollarının teşkilatlanmasını partimizin üç ana sacayağından biri yaptık. Bizden önce yüzde 2’nin altında olan rakamlar yer yıl siyasette kadınları sürekli artırdık. Bu yıl cumhuriyet sistemi en yüksek güvenceye ulaştı. Meclisin en genç kadın milletvekilleri bizim partimizde siyaset yapıyor. 50 kadın milletvekili ile Mecliste en çok kadın vekil bulunduran parti yine biziz. Kadın kollarımız 6 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın sivil toplum kuruluşu konumunda” ifadesini kullandı.

“Hiçbir ayrım yapmadan kadınların özgürlüğünü, çalışma, istihdam ve temsil alanlarını genişlettik”
Çoğu reformu, teşviki ve girişimi hayata geçirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim aleyhimizde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından itibaren pek çok kampanya yürütücüleri. Gidecek dediler.Daha sürünün bunun gibi bir yalan söyledi.Milletimizi bize karşı kışkırtmaya çalıştılar.Sadece siyasetçiler değil,medya hizmet,dernekler,sendikal bile bu korku siyasetine alet oldular.Biz bu oyunları algına rağmen milletimizin teveccühü ile 1994 göreve geldiğimizde.Hiçbir Ayrım yapmadan Kadınların özgürlük, çalışma, istihdam ve temsil alanlarını genişlettik.Aleyhimizde yapılan onca kara propagandaya karşı hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık.21 yıllık iktidarlık döneminde de bu sorumluluğumuzu hep koruduk. Ne zulümler yaptılar. Bay bay Kemal önce bunu anlatsın. Kızlarımızın kenarlarındaki başörtüleri aldılar. İkna durumları zulmettiler. Bu çileyi çekenler, bu derdi üstlenenler hep bizim yakınlarımızdı. Bay bay Kemal’den bir şey olmaz. İş yaşamına kadar kadınlar her türlü zulmü yaptılar. Bize hayat dersi verenler ‘1 metrelik bez parçası’ başörtüsü için dedi. Bunu diyen adam her numarayı yapar. Başörtülüleri alır, onların rozeti de takar. Her numarayı yapar. Başörtüsüne tehdit edilmek, yasaklar için mahkemelere koşmaya kadar her türlü faşizmi bunları sergilediler. Bay bay Kemal sen Diyarbakır annelerinin yanına hiç gittin mi? Niye uğramadık. Sembolik olarak oraya birilerini göndermen bu işi kurtarmaz. Ama Diyarbakır anneleri seni çok iyi tanıyor. İnşallah en büyük dersi de sana verecekler. Ağızlarını doldura doldura devlete katılan, hatta seri katil iftirası attılar. PKK’dan DHKP-C ve MLKP’sine katil sürüleri söz konusu olduğunda ise bu alçaklara çiçeklere çocuk muameleleri yapıyorlar. Şimdi çıkmışlar bu kara sicillerine bakmadan yalan ve iftiralarla milletimizi korkutmaya çalışıyorlar. Ama yine başaramayacaklar. Kadınları seçim yenilgilerine ortak edemeyecekler. Bu bayat numaralarının pazarlandığı hiç hanım yok, çöpe atacak” diye konuştu.

“Aile kadrosunu güçlü bir şekilde oturtacağız”
Aile kurumunun kutsamalarını ve bundan taviz veremeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu CHP, İYİ Parti LGBT’ci mi? her şeyi kanıtlayacağız.Olanları yerli ve milli olma konusu sadece eşya da değil ailede de ortaya çıkacak.Ne denli bunlardan yerli bunlardan ne denli bunlar milli ne denli bunların ecdanının yolundan gidiyor, gittiklerini kanıtlayacağız. Gereken yükleri almamız gerekiyor.Pazar günü aynı zamanda bunun için bir imtihanıdır.Aile ve Gençlik Bankası ile işte bunu amaçlıyoruz.Çıkmış bay bay Kemal ‘Ne kadar borcunuz varsa gelecek sileceğiz’ diyor. İzinsiz nasıl böyle bir yasal düzenleme yapacaklar. Onun için buna öyle bir Osmanlı şamarı atmalıyız ki bir daha belini doğrultamasın. Gelecek dönem 100 milyar doları bulan bir kaynağı bu şekilde organize edin. Senin kaynağın nerede? Doğumdaki her kesime destek olacağım. Ev hanımlarının primlerinin üçüncü birini ödeyerek katkı sağlayacağız. Gençlerimizin eğitiminden istihdama, kendi işini kurmadan evliliğe kadar attıkları her aşamada yanlarında oluyor. Evlenecek gençlerimize faizsiz ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadede 150 bin lira kredi ödemesi” dedi.

“Biz ensar olmaya talibiz”
“Sığınmacılar konusunda CHP Genel Başkanının yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Asır mazlumların sığınağı olan bu ülkeye bir daha Boraltan Köprüsü faciası sahnesi gibi kıyı sahnelerini kesinlikle yaşatmayacağız. Taşıyoruz, Katar ile yaptığımız işbirliği ile de 1 milyon sığınmacıyı inşallah barındırıyor o konutlarda da onları iskan artışı. Biz bir şey yaparken alternatifini hazırlıyoruz. Ona göre de adım atıyoruz. .Şu laflara bakın.Biz ensar olmaya talibiz.Bunlar savaşn kaçarak buralara geldiler.Ama biz savaştan kaçıp bize sığınanlara diğerlerinin yapamayız.Bu askerlerin terör ruhlarıdır.Onlar bunu rahatlatabilir ama biz yapamayız.Sığınma gönüllülerinin,güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşlerini sürdürürz Terörden kurtardığımız şu ana kadar 554 bin sığınmacı bu şekilde geri döndü. Hayırseverlerimizin bağışlarıyla yapılan 100 bini aşkın briket eve 88 bine yakın aile yerine. Kalıcı konut projesinin tamamlanmasıyla inşallah bu sayıya 1 milyon daha eklenecek. Almanya, Amerika bu tür Suriyeli muhacirleri yer alıyor. Biz bir Amerika, Almanya, Fransa kadar bu tür mültecilere kapımızı açamayacak kadar biz sıradan bir ülke olacağız. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Kısmenin hedefleriyle buluşması bulmak sizlerin desteğine sahip olmak var. Aileye sahip çıkmak sadece görevi değildir. Aile kurumuna ve gençlere sahip çıkmak başta kadınlar olmak üzere tüm toplumun görevidir. Güçlü aile güçlü millet demektir. Buradan hareket ediyoruz.”

Exit mobile version