Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Polonya’ya düşen füze ile ilgili açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Polonya'ay atılan füze ile ilgili açıklamlarda bulundu. "Rusya'nın açıklamasına saygı duymak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Polonya'ya düşen füze ile ilgili açıklama geldi

Dün gece saatlerinde Polonya'dan gelen haberle dünya sarsılmıştı. Polonya sınırları içerisine atılan füze sonucu 2 kişi yaşamını yitirmişti. Bu olaydan sonra gözler dünya liderlerine ve gelecek açıklamalara çevrildi.

G20 Zirvesi için Bali'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili ilk kez konuştu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları .

“Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli.”

“Rusya'nın yaptığı açıklamaya saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli. Tüm bunların yanında sabah Scholz ile yaptığımız görüşmede bunların detay araştırmasının yapılması gerektiğini söyledi. Biden'ın bu füzelerin Rus yapımı olmadığını söylemesi de önemli. Biden'in füzelerin Rus yapımı olmadığını açıklaması Rusya ile alakası olmadığını göstermektedir. İnceleme, araştırma şarttır.” ifadelerini kullandı.

“Füzelerin incelenmesi neticeyi verir, Barışın yolu diyalogdan geçer”

Erdoğan ayrıca “Bir teknik hata olmuş olabilir gibi bir yaklaşım olduğunu bize söylediler. Gelişmeler herhalde birkaç gün içerisinde çıkar. Füzelerin incelenmesi neticeyi verir. Füzelerin Rus malı olmadığını açıkladılar. Bunun üzerinden hareket etmekte fayda var. Biz, Rusya ile Ukrayna'yı aynı masa etrafında toplamaya gayret ederken, bu savaşın üçüncü ortağını bulmaya, çıkarmaya gerek yok. Burada tahrik metodunu kullanmak doğru olmasa gerek. Barışın yolu diyalogdan geçer. Döner dönmez Sayın Putin ile telefon diplomasisini sürdüreceğim.” dedi.

“Ey Yunan komşuluk hukukunu bil, bizimle fazla dalaşma”

 Yunanistan'ın provokasyonlarına ve Ege'deki gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan'ın bu tür yaklaşımları benim her zaman söylediğim 'Bir gece ansızın gelebiliriz' kelam-ı kibarını tekrarlamak. Hadlerini bilmiyorlar biz bu noktada diyoruz ki komşuluk hukukunu bil, bizimle fazla dalaşma. Burada Türkiye var, yerini yurdunu iyi bileceksin. Bu iş kürek işi değil, yürek işidir.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version