Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünya tarihinde yüzde 90’a varan katılımda başka bir ülke yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünya tarihinde yüzde 90'a varan katılımda başka bir ülke yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı örneğinde ilk defa gördüğümüz bir vaka bu, dünya çapında yüzde 90’a varan katılımda başka bir ülke yok” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı’daki konutlarından saat 12.00’da Saffet Çebi Ortaokulu’na geldi. Okul bahçesini dolduran müşterilerin sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan’ı okula girişinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile “3279” numaralarını sandığının bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Emine Erdoğan’ın oy zarfını sandığa atmasının ardından Erdoğan kabine övgü oyunu kullanılmış ve zarfı sandığa atmıştır. Öte yandan, Saffet Çebi Ortaokulu’nda 380 seçmenin oyunu kullanır.
“Cumhurbaşkanlığı devletinde ilk defa karşılaştığımızda bir vaka”
Oy zarfını attıktan sonra gazetecilere konuşan Erdoğan, “Öncelikle Türk demokrasi egemenliğinin ilk defa iki turlu bir seçime geldiğini görüyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs’ta gerçekleşmişti ikinci turda 28 Mayıs’ta kullanmış oluyoruz. Sadece iki aday söz konusu ve bu iki adaya halkımız oylarını verecekleri içinde çok seri bir şekilde bugün ki oylama bitecektir. Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilk defa gördüğümüz bir vaka bu dünya tarihinde yüzde 90’a varan katılımda başka bir ülke yok. Aldığımız milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Exit mobile version