Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dijital medya hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 54’üncü Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti” açıklamasına yer verildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘ın kabri başında dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kabrindeki çiçekleri suladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NECMETTİN ERBAKAN’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Necmettin Erbakan Kimdir?

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926 tarihinde Sinop’ta doğmuş ve 27 Şubat 2011 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir. Kendisi Türk mühendis, akademisyen, siyasetçi ve Millî Görüş ideolojisinin kurucusudur. Erbakan, Türk siyasetinde önemli roller üstlenmiş ve Türkiye’nin başbakan yardımcılığı ve başbakanlık görevlerini yapmıştır.

Erbakan, siyasi kariyerine 1969 yılında bağımsız milletvekili olarak başlamıştır. Daha sonra Millî Nizam Partisi’ni kurmuş, ancak bu parti kısa süre sonra kapatılmıştır. 1972 yılında Millî Selamet Partisi’ni (MSP) kurmuş ve bu partiyle siyasi hayatını sürdürmüştür. 1974 yılında Bülent Ecevit liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile kurulan koalisyon hükümetinde başbakan yardımcısı ve devlet bakanı olarak görev yapmıştır.

Erbakan, 1996 yılında başbakanlık görevine gelmiş ve 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında başbakanlık yapmıştır. Ancak 28 Şubat süreci olarak adlandırılan olaylar sonucunda istifa etmeye zorlanmış, partisi kapatılmış ve kendisine 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilmiştir. Ayrıca, Kayıp Trilyon Davası’nda hapis cezasına çarptırılmıştır.

Necmettin Erbakan, Millî Görüş ideolojisini benimsemiş ve İslami değerlere dayanan bir siyasi hareketin lideri olarak tanınmıştır. Ekonomi, dış politika ve toplumsal konular başta olmak üzere çeşitli alanlarda politikalar geliştirmiştir. Aynı zamanda Türkiye’deki İslami hareketlerin siyasi arenadaki önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilir.

 

Exit mobile version