Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin arasındaki görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi’de bir araya geldi. Burada düzenledikleri basın toplantısında iki lider görüşecekleri konulara dair kısa bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik görüşme başladı. Dünyanın takip ettiği basın toplantısında konuşan Putin, ‘Seçimlerin ardından ilk kez yüz yüze bir araya geliyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmimiz artıyor. Enerji alanındaki ilişkilerimiz güçlü şekilde ilerliyor. Ukrayna krizini ve tahıl koridorunu konuşacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin arasındaki görüşme başladı
‘DÜNYA BUGÜN NE ÇIKACAK DİYE BEKLİYOR’

Kritik görüşmeler kapsamında iki ülkenin ilişkileri ve tahıl koridoru konusuna değinen Erdoğan ‘Sinop nükleer enerji santrali ile de bir adım atmamız söz konusu olacak. Tabii Trakya’da bir Hub’ın olacak olması oda ayrı bir zenginlik ve bir canlılık unsuru. Türkiye Rusya arasındaki en önemli adımlardan birisi turizm. Turizm’de Rusya bize bir numara, öyle bir konumda. En önemli adım herkes bugün Türkiye-Rusya ziyaretinde tahıl koridoruna bakıyorlar. Bugün ne çıkacak diye bekliyorlar. İnanıyorum ki yapacağımız görüşmeler sonunda basın toplantısında verilecek mesaj dünyaya özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım olacak.’ değerlendirmesinde bulundu.

‘DIŞ TİCARET HACMİMİZ 62 MİLYAR DOLARDA’

Ankara-Moskova arasındaki ticari ilişkilerine de değinen Erdoğan, ‘Türkiye Rusya arasındaki ilişkilerde özellikle şu andaki dış ticaret hacmimizin 62 milyar dolarda olması, 100 milyar dolar hedefine doğru yürüyor olması bizi çok mutlu ediyor. Bugün burada Merkez Bankası başkanlarımızın bir araya gelmesi, birbirleriyle görüşecek olmaları aramızdaki ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında da önemli olduğuna inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

Exit mobile version