Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(İnce’nin cumhurbaşkanlığından aday gösterilmesi) Doğrusu bulunma, keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İnce'nin cumhurbaşkanlığından aday gösterilmesi) Doğrusu bulunma, keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi"

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından hareketine ait, “Doğrusu görevlendirmek, keşke bu yarışın sonuna kadar devam etmesi bu türlü etseydi” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Mamak ve Altındağ mitinginde kullandığına hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret ettiği her kenti Türkiye Yüzyılı’nın nasıl sahiplenildiğini müşahede ettiklerini belirtti. Mitinge gelen örneklemea “Pazar günü balkon konuşmamızın hazırlığını yaptığınız mı?” diye soran Erdoğan, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Bugün burada 2002’de öğretimin idaresine gelirken teneffüs ettiğimiz havayı aldım. Bugün burada 2007’de vesayete meydanını okurken hislerini hissettim. Maşallah şu kutlamaya bak, şu iştirake bak. Artık ne yaptı? Adaylardan bir tanesinden adaylıktan çekilmiş. Doğal deneyimlerden çekilmek mümkün değil. Doğrusu askerleri. Keşke bu yarışın sonuna kadar bu türlü devam etseydi. Lakin ne oldu da sanki uzaklaştı. Artık biz alışılmış yola başkalarıyla devam ediyoruz. Değerli olan benim milletimin vereceğine karar. Bugün burada 2013’den itibaren Seyahat olaylarından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimine kadar maruz kaldığımız her atakta milletimizle bütünleşmeyi mahvettik. Bugün burada demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı elde ederken önümüzden çıkaran pürüzleri aşarken kuşanma dayanağı tekrar yaşadık. Perdenin asırlık eksiklerini nasıl birlikte başardıysak inşallah Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle birlikte yükselteceğiz. Karşımızda oluşan yerleşim masasının telaşı bize bunları söylüyor. Daha önceki bu yargılama masasının kimlerden oluştuğuna bir bakalım. Önlerine gelene makam, mevki vaat ederek, milletin elde etmelerini yıkarak bu ülkenin idaresine talip olunur mu? Palavra ve iftira siyasetiyle tahminen CHP’de genel başkanlık koltuğunu topluyorsunuz. Ancak milletimiz size kendi yazgısını teslim etmez. Biz Atatürk Havalimanı’na indik. Bizden evvel pahalı çocuklarım bay Kemal Atatürk Havalimanı’na geldi. Bir buçuk saat öncesine kadar FETÖ’cüler tankların ortasındaki onu bir arada tutanlar. Bakırköy Belediye Başkanı’nın konutuna gidiyor, orada kahvesini yudumluyor. Takip ettiğiniz nedir? Erdoğan’ı nasıl vuracaklar onu izleyenler. Zira biz Atatürk Havalimanı’na indiğimizde savaş uçakları üzerimizden gelirken geçiyordu ama öldürmeyen Allah öldürmez.”
“PKK’lıları FETÖ’cüleri hapishaneden salma, devlete doldurma kelamıyla tahminen birilerine tatlı gözükebilir Kılıçdaroğlu lakin millet büyüklüğünü teslim etmez” diyen Erdoğan, “İşte bu Selo, kimdir bu Selo? Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin vefatına neden olan haindir. 51 Kürt kardeşimizi öldüren bu Selo’yu artık Kılıçdaroğlu, öbürlerini kurtarmak için canıhıraş çalışıyorlar. Başaramayacaksınız. Allah’ın hükümleriyle biz geliyoruz, bir daha başaramayacaksınız. Tefecilere yerel kaynaklar akıtma vaadiyle tahminen Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar verecekmiş. Neye dayanarak? Kim veriyor bu parayı? Artık bir de LGBT olayı çıktı. LGBT üzere sapkın akımlara mavi boncuk dağıtaraken tahmin İstanbul’un belirli semtlerinden bay Kemal alkışlayabilirsin. Lakin bu milletin evlatları bu ülkeyi sana teslim etmez. Bu CHP, LGBT’ci mi? Bu HDP, LGBT’ci mi? DÜZGÜN Parti LGBT’ci mi? O yanlarındaki yavrular, onlar da motamot sessiz kalarak onu kabul ediyor mu? Ama AK Parti’ye LGBT sızamaz. Milliyetçi Hareket Partisi’ne sızamaz. Cumhur İttifakı’na sızamaz şeklinde bölümler. Zira biz aileleri kutseyitine inanıyoruz. Bizde aile kutsaldır. Güçlü gruplar, güçlü milleti oluşturur. Bu darı güçlü bu LGBT’cilerden değil, namusu çok çok güçlü olan ailelerden oluşur. Milletimiz 14 Mayıs’ta başında ve yerleşim yerlerine karar verecek inşallah sandıkta da tescilleyecek mi? Bunun için seçim gününe kadar çok çalışmamız lazım. buradan o denli bir ses vermek ki Hüseyin Gazi’nin dağlarından duyulsun. Hazır mıyız? 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyorlar mı? 14 Mayıs’ta hakikatle yola devam diyorlar mı? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için artık diyorlar mı? Bunun için pazar gününe kadar kapı kapı dolaşıyor musunuz? Allah rahmet eylesin” dedi.
Birilerinin AK Parti’yi seçim devrinde havayı germekle suçladığı ama terör dönemiün ülkeleri nasıl germek arasında hiç konuşmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Teröristler neler yapıyor bunu konuşmuyorlar. Biz inşain ve milletimizin menfaatleri kelam konusu olduğunda havayı germek, gerekirse dünyada da yerle bir tercih. Bizim evlerimiz sevgimiz üzere öfkemiz de milletimiz içindir. Kendi ismimize kimseyle arbede etmeyiz. Ancak milletimiz kelam konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez. Bunu terörle gayrette gösterdik mi? Cudi’de gösterdik mi? Gabar’da gösterdik mi? Tendürek’te gösterdik mi? Bestler Deresi’nde gösterdik mi? Teröre karşı sonra da kripto para birimi. Ulusal iradeye karşı her oluşumda biz varız. Elleri köşeye sıkıştırma uğraşlarında gösterdik. Bundan sonra da göstermeyi sürdüreceğiz. Bu seçimlerde her türlü sertliği kabul ediyoruz lakin çirkinleşmeye karşıyız. Size buradan küçük bir siyaset tüyosu vereyim. Berbatlaşan taraf, çirkefleşen taraf kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi FETÖ tarzı kasetle çirkinleşiyor, kimi kürsüde lisanıyla çirkinleşiyor. Kimi mahallesini insanımıza sataşarak çirkinleşiyor. Ben yalnızca şu kadarını kontrol edin, siz misafirlerini siyasi iklime bakın ve kimin çirkinleştiğine karar verin. Biliyorsunuz biz yürüttüğümüz her çabayı, harcadığımız her arbedeyi, ülkenin hanesine yazdırdığımız her satın alımını milletimizle birlikte gerçekleştirdik. Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimin tamamını hem de açık orta önde bitirmiş olduğumuzun bunun kanıtıdır. Bunun için biz her fırsatta Türkiye’nin 21 yıllık kazanımlarını sayılarıyla, örneklerle anlatmaya çalışarak” diye.
Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan kelamlarını şu halde sürdürdü:
“Gençlerimizle her ortaya çıktığımızda geliştirdiğimiz hayal güçlerinin anlayışın nitekim çok etkileniyoruz. Pekala nasıl bu kadar geniş hayal gücüne sahip olabildiler? Yalnızca internet, yalnızca toplumsal medyanın bunu amaçlaması kâfi mi? Yanıtını ben rica ediyorum. Gençlerimize bu genişlikte hayal kurma imkanını bizim belirlediğimiz gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımları veriyor. Okullarına, üniversitelerine, yurtlarına bakanlar. Daha güzelini, daha fazlasını hayal edebiliyorlar. Kardeşlerim ilkokul, ortaokul, lise, sıraların üzerinde çocukları buluyor musunuz? Ve bizim öğrencilik yıllarında maalesef bu tıp kitapları yoktu. Dokuma kağıtları vardı ve bu kağıtlarla okuduk. Ama biz dedik ki yavrularımızın birebirini biz yaşatmayacağız. Onun için kuşe kağıtla kitapları sıraların üzerine koyduk. Yardımcı ders kitaplarını da koyduk. Ve daha ileri gidiyorum. 76 üniversitesi vardı ve biz bu 76 üniversiteyi 208’e çıkardık. Şu anda üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Yaptıklarını yapan biziz. Hastaneler, Ankara’mızda şu anda işte iki tane dev hastanemiz var, kent hastanesi. Etlik ve malum bir de Etimesgut ve olumsuz odaya baktığınız vakit vakit 4 bin küsur oda. Hastanelerinden şaşıyor musunuz? Bay bay Kemal’in hastanelerinden de mutlu musunuz? O hastanelerde ölenler rehin kalıyordu. Bay bay Kemal senin gidecek yerin yok. Bakalım hesabını nasıl vereceksin. Kentlerimize bakanlar daha hoşunu, daha çağdaşını hayal edebiliyorlar. Spor tesislerine bakıyorlar, daha gelişmişini hayal edebiliyorlar. Bu hayatın her alanında güncel. Gençlerimiz uygun ki de bu türlü yapıyor. Biz gençlerimizden işte tüm bu hayalleri gerçekleştirmek için dayanak istiyoruz. Şu anda Türkiye ortalama 850 kapasite bin yurtlar yaptık. Çağdaş yurtlar yaptık. Gençlerimizi asla kendi sanat bahçemiz olarak görmedik. Gençlerimizi asla popülist güreşlerle toplumsal medya kampanyalarıyla yönlendirilebilecek sıradan insanlar olarak görmedik. Tam nefret ettiğimiz gençlerimizin kabadayı mazide olan ati anlayışıyla bizden aldıkları bayrağı daha fazla taşıyacaklarından emin olduk. Artık de vakitlerinin konuşmalarının ortaya çıkardığı şuuruyla kendileri Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etme teklifinde bulunuyoruz. Kâfi ki gençlerimiz kısır ideolojilerin tartışması, hayat biçimi, hayatın içine hapsetmesinler. Ufuklarını daima açık tutsunlar. İşte o vakit gelecek yarınlara gerçek daima bir arada daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Bu memleketin tüm gençlerini öz evladımız mertebesinde görüyorum. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi küçümsemeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden kucaklıyoruz. Her gencimizin gelecek hayallerinin de, özgürlüğü bulmanın de, adaletin sonuçların de, öbür tüm mirasın de başımızın üzerinde yeri var. Tek düzenlememiz var. Ülkesine, milletine, bedellerine düşman olmasın.“
Türkiye’nin oğlu 21 yılın asırlık demokrasisi ve kalkınmayı eksiklerini aştıktan sonra tabir eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için kaçış tuzakları, kaçış oyunları bozduk. Kaç manileri aştık. Hamdolsun artık aileleriyle, üstyapısıyla, güvenliğiyle, tüm hizmetleriyle küresel gelişmiş ülkeler liginde giderek daha da yükseliyoruz. Eser ve hizmet siyasetlerimizin meyvelerini toplarken ortaya çıkan pahası milletimizle paylaşıyoruz. Dünyada yaşanan krizlerin ev deneyleri sonucu vakit zaman ıstıraplar yaşasak da hızla meseleleri çözerek bu yükselişi sürdürüyoruz. Emekçi ve memur fiyatlarından emekli maaşlarına, esnaf takviyelerinden toplumsal yardımlara kadar her alanda bunu yapıyoruz. İnsanımızın zenginleşmesini, gelirini hızla telafi ediyoruz. Bu arada yıllarca süren yatırımların sonuçları da almaya başladı. Endüstrideki, bilhassa de savunma sanayindeki projelerimiz katlanan bir hızla gelire dönüşüyor. Turizmde rekor üstüne rekor kırıyoruz. Kendi araştırma gemilerimizle, sismik araştırma gemilerimizle evet petrolümüzü de, doğalgazımızı da artık kendimizde buluyoruz. Terörden arındırdığımız Gabar’da petrolü bulduk mu? Bor olmak başta olmak üzere sahip olduğumuz madenleri yeni yatırımlarla yüksek katma pahalı eserlere dönüştürdük mü? Bazen elde ettiğimiz geliri ne yapıyoruz biliyor musunuz? Artık Aile ve Gençlik Bankasını kurduk ve bu bankadan ailelerimizle, gençlerimizle bunu paylaşıyoruz. Artık pazar günü tercihimizi doğrudan yana yapmayı bırakalım mı? Artık altyapı yatırımlarımızı bir ölçüde tamamladık. Şu Ankara’da Allah aşkına altyapı ismin mevcut belediye lideri bir şey yaptı mı? Neysa yapıldı Melih Beyefendi devrinde yapıldı. Belediyecilik ismine en ufak bir şey bu zat olmadı. İstanbul’da o denli. İzmir’de rezalet. İşte bunları bir önceki pazar günü biz ders verelim. Akabinde da 2024 mahallî idareler ders almak” kullandık.

Exit mobile version