Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda Rusya lideri Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede Rusya'nın askıya aldığını açıkladığı tahıl anlaşması ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında oynadığı yapıcı diplomasi rolüyle tüm dünyada adından söz ettiriyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde katıldığı toplantının çıkışında gazetecilerin tahıl koridoru anlaşmasına yönelik soru üzerine “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da Putin ile bir görüşmesi olacak, Zelenskiy ile bugünlerde bir görüşmesi olacak. Cumhurbaşkanımız bizzat bu konuyla ilgileniyor, biz yoluna koyacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü duyurdu.

Tahıl krizini çözelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatına ilişkin İstanbul Mutabakatı'nın uygulanmasıyla ilgili sorunların çözümü noktasında tüm taraflar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürdüklerini söyledi.

Birçok konuda olduğu üzere bu meselede de çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini yapıcı yaklaşımla çözmeleri durumunda, müzakerelere dönüş yolunda atılacak adımları da teşvik etmiş olacaklarını aktardı.

Putin'e Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valday Tartışma Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ve kendisi hakkındaki samimi ifadeleri için Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti. 

Exit mobile version