Cumhurbaşkanı Erdoğan:Rusya, tahıl koridoru anlaşmasına geri dönme kararı aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'dan yazılı garanti aldıklarını belirterek, "Rusya, tahıl koridoru anlaşmasına geri dönme kararı aldı" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Rusya, tahıl koridoru anlaşmasına geri dönme kararı aldı

Türkiye ve Erdoğan dünya'da dış politikada öncü olmaya devam ediyor. Son olarak gıda krizinin çözümü için Rusya ve Ukrayna temsilcileri İstanbul'da Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı. Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımını askıya aldığını duyurdu. Bu haberlerin ardından Türkiye, Rusya'nın tekrardan tahıl anlaşmasına dönmesi için yoğun diplomasi adımlarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmelerin ardından, tahıl koridorunun bugün itibarıyla (TSİ 12.00) yeniden işlerlik kazandığını açıkladı.

Putin ile telefonda görüştü

İlk olarak Milli savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmelere başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmede tahıl anlaşmasına geri dönün çağrısında bulundu.

“Öncelikle Afrika'nın fakir ülkelerine ulaştıracağız”

Erdoğan, “Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar'ı arayarak bugün saat 12'den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı. Öncelikle Afrika'nın fakir ülkelerine bu koridoru işletecek, Cibuti, Sudan'ı ele almayı tavsiye etti, bunu da yapacağız. ifadelerini kullandı.

Exit mobile version