Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Siyaseti hizmet yarışına değil, pazara yayılmışlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Siyaseti hizmet yarışına değil, pazara yayılmışlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar Kılıçdaroğlu’nun ilk baştan beri ilkesiz siyaset yaptığının resmidir. Siyaseti hizmet yarışına değil adeta pazara hizmet edenler. oy alamayan partiler 40’a yakın vekil kopardı” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon programının ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama açıklamalarında da bulundu.

“Siyaseti hizmet yarışına değil, pazara kalabalıklara benziyor”
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na desteği ve imzalanan mutabakat yapısına ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar Kılıçdaroğlu’nun ilk baştan beri ilkesiz siyaset yaptığının resmidir. Siyaseti hizmet yarışına özgü değil, pazara yayılmışlar. Oylamaya bakmadan siyasi parti tabelası olan herkes CHP’den ya bakanlık ya da Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kopardı. Toplam yüzde 1 bile oy alamayan partiler 40’a yakın vekil kopardı. Sormazlar mı adama ey CHP peki şimdi sana ne kalıyor? Hesap uzmanıyım diyen sen 40’ını bu ufak parçalara verdiğimizden sonra sana ne kalıyor. Bizim böyle siyaset anlayışımız yok. Milleti kandırarak olmaz. Burada enteresan bir şey var. PKK uzantısı Yeşil Sol Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun HDP ile bir mutabakat yaptığını açıkladı. O mutabakatta neler olduğunu HDP açıklamalarından anlıyoruz zaten. Demirtaş’ı hapisten çıkarma. Şimdi bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Özerk yönetim ilan etme diyorsun. Bunlar HDP’nin yönlendirmelerini bekliyor. Kılıçdaroğlu açıkla “Seni ilgilendiren şeyler ne mutabakatına vardı” dedi.

“CHP yönetimine terörist sevicileri doldurmuş durumda”
Yeşil Sol Parti’nin Kılıçdaroğu’nu desteklemesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletim bu yapay milliyetçilikle ilgili konuşmaları verdi. Bunlar çünkü yalanı kabak yemekleri gibi yiyorlar. Bay bay Kemal bir kere yalancının piri. Mitinglerinde ‘kana kan intikam intikam’ diye slogan atanlarla yan yana gelmekten utandılar mı hayır. Şimdi milletin gözlerini boyamaya çalışıyor. Şu an CHP’nin İl Başkanlığı’nı yapan kişinin PKK’nın kurucularından birini öldürmüş olduğuna yanlış diyor. CHP yönetimine terörist sevicileri doldurulmuş durumda. Biz Kılıçdaroğlu’na terör örgütünün desteğini ortaya koyarken PKK ile Kürt kardeşlerimizi ayrı kesinlikle tutuyoruz. Kürt kardeşlerimiz 80 milyonluk büyük Türkiye ailesinin önemli bir parçası” dedi.

“Cumhuriyetimizin 2. yüzyıla yakışan bir kabinemiz kesinlikle ki olacak”
Kabinede kimlerin açıklamalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet Bey’in riyasetinde parlamentoyu geçici süreçte açmış bulunacağız. Birlikte süreci başlatmış olacağım. Milletvekilleri mazbatasını almaya başladı. Kabineye gelince de Cumhuriyetimizin 2. yüzyıla yakışan bir kabinemiz kesinlikle ki olacak. Büyük ve güçlü Türkiye idealimize gönül vermiş kadrolarla yola devam edin. Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık. Kültür sanat yaratıkları kadar pek çok değerli ismimiz mevcut. Bu değerli isimlerin tecrübelerinden yaşadıklarınız” diye konuştu.

“Senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar”
Kılıçdaroğlu’na yapılan eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün bir de müşteriye mesaj göndermiş. Bir defalık bütçeyi nerenin sertifikasıyla çıkaracaksın. Parlamentonun ruhsatı gerekmez mi? Mecliste şu anda 323 kişi nerede Cumhur İttifakı’nda. Komisyonda ne yapacaksın? Yalan söyleme dürüst ol ya. Borçların hazineye yüklenmesine ilişkin yönlendirmeler düzenleme yetkisi yapma meclisine aittir. Plan yaratıcı komisyonlarına aittir. Buralardan bunu geçirmen lazım. Burada Cumhur İttifakı hakim gördükten sonra bunu nasıl yapacaksın. Önce bunu öğrenin. Milletimize yalan söyleme. Bol keseden atıyorsun. Senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar ya. Önce sen yalanı bırak” dedi.

“Erdoğan ve Cumhur İttifakı Cumhurun ​​ve Cumhuriyetin teminatıdır”
Anayasa’da bulunan ilk 4 madde üzerinde değişiklik iddialarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın kapalı muhafazalarının ardında yaptığı pazarlığın bir yapısı da Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirmesidir. Az önce de güvencek yine terör örgütü uzantısı partiden biri ne diyor. ‘yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz’ diyenler aynı kişi Gazi Mustafa Kemal ile ilgili de konuşmaları var işte ‘general olsa ne sizi yazar gibi it sürüleri’ gibi ifadeler kullanıyor. Ben burada yargımıza da şaşırıyorum. Bu suç teşkilatı apaçık ortada. Diğer iki maddeyle ilgili en ufak sıkıntımız yok. Kimseyi endişelendirmemesinin Erdoğan ve Cumhur İttifakı Cumhurun ​​ve Cumhuriyetin teminatıdır. Nasıl 21 yıllık fırsatı elde etmekten sonra da böyle bir yaklaşıma asla fırsat kaçırmazsınız” amaçlarına ulaşmak için kullanıldı.

“Vatandaşlarımızı harekete geçirmeye ezdirmeyiz”
Kira fiyatlarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir defa bu kira fiyatlarına biz yüzde 25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyor. Vatandaşlarımızı bir defada ne dedik yere ezdirmeyeceğiz dedik. Çeşitli destek paketleriyle konut arzını arttıracağız. Deprem bölgesi konutları da hızlı bir şekilde tamamlıyoruz” diye konuştu.

“Asgari ücret hesaplamaları artıyor”
Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500’e çıkardık. Bu rakamları arttırıyoruz. EYT’lilerin de tüm dünyaya verdiklerini vermeye devam ediyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Bütün emekçileri tüketmeye karşı korumayı elde etmeyeceğiz. Enflasyonu tek haneli sınava yine inşallah biz indireceğiz. Seçimin ardından inşallah piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi yatırımlarda artış hep birlikte sınırlandırılır. Şimdi bay bay Kemal billboardlara koydurmuş ‘enflasyonu indireceğiz’ ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version