Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez. Terör örgütlerinin başı ezilerek ülke yönetilir. Cudi, Gabar, Tendürek, Bestler Deresi’nde bunların inlerine girdik mi? Evlatlarımızın büyümesi böyle bir kumar masasına meze olacak kadar değersiz görenlere bu milletin yaşadığı sandıkta kalacaktir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu mitinglerinde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buraya gelene kadar yolu sağı solu gümbür gümbür. Resmi rakam şu anda burada 45 bin kişi var. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, gümbür gümbür sandıklara gideceğiz. 2 bilgileri İstanbul’un ilçelerinde hemşerilerimizle her biri ayrı ayrı birer destan olan buluşmalar yaptık. Burada doğdum, burada büyüdüm. Son toplantı bu toplantıdan sonram yok. Bundan sonra özel. Dün İstanbul’daki maratonumuza Cuma namazında Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin açılışı ile başladık. Levent adın örgütünün askerleriydi. Deniz müzesinin olduğu yere doğru inişini yaptı. Preveze Zaferi’nin lideri. Kaptan-ı derya Barbaros Hayrettin Paşa, onun adını verdik. Cami de muhteşem oldu. O çevrede öyle bir cami maalesef yoktu. Onu yapmak da bize nasip oldu. Maliyeti de şu an için 750 milyon Türk Lirası” kullandı.

“İstanbul’u işte böyle azap içindeyken devraldık”
Gençliğinin Kasımpaşa’da gittiğini söyleyen Erdoğan, “İnşallah buradan gideceğimiz Ayasofya Cami’nde eda vereceğiniz akşam ezanıyla programını bitireceğiz. Böylece İstanbul’un ruhuna bu şehri bize emanet eden Fatih’in gerçekleşmesine uygun bir şekilde kampanyamızı sona erdireceğiz. Son mitingimiz için Beyoğlu’nu seçmemiz rastgele bir tercih değil. Biz ezelden Kasımpaşalıyız. Çocukluğumuz gençliğimiz geçti. Okmeydanı’nda 13-14 yaşında futbol oynadığımız dönemler, siyasetteki ilk seçim Beyoğlu’nda kalıyor. İstanbul’a belediye başkanı olduğumda yine Beyoğlu ile birlikte yol yürüdüm. Okuduğumuz şiir siyasi yasaklı hale gelme hapishanene girmemiz de tam da Beyoğlu’na yakışır bir duruştu. Tarihi seçim öncesi Beyoğlu’nun huzurundayız. Yılarca Beyoğlu’nda İstanbul’a da ülkeden de azap çektirdiler. Hem geri kalanları, hem de sınırlamaları, yoksunlukları azap çektirdiler. Hem de temiz ruhuna kirli ellerinden dokunarak azap çektirdiler. Biz İstanbul’u işte böyle azap içindeyken devraldık. Çalıştık çabaladık şehri Fatih’in emanetine uygun eserlerle hizmetlerle donattık” diye konuştu.

“2024’te büyükşehiri bunlardan yeniden almamız lazım”
Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son mahalli seçimlerde her şey güzel olacak söyleyerek şehrin büyükşehirini devralanlar İstanbul’u o eski kötü günlerine yeniden döndürdüler. neredeydi? lazım.Haliç’te balık yoktu.Balık oldu.Haliç’te boğazdan oraya boğazın yönlendirmelerini bağladık ve Haliç’in idareleri o pis kokusundan halden orayı kurtardık ve şu andaki Haliç haline getirdik.Fakat Beyefendi geldi, Haliç tekrar maalesef öyle değil mi, vay vay vay.Yarını halledelim, yarından sonra da 2024’te büyükşehiri birini yeniden almamız lazım” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Muharrem İnce’nin kullanımına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esersiz, hizmetsiz, sevgisiz ruhsuz bir şehir haline getirmek istedikleri İstanbul’a ilçe belediyelerimiz ve bakanlıklarımız tarafından yine biz sahip çıktık. gözler öyle karartmış durumdalar ki memleket ve milletin her değeri kumar masasına sürmekten çekinmiyorlar Biz kumar masasında yapamayacakz, Meral Hanım niye oldun? ister ülke batsın bitsin havasıyla yarına odaklanmış durumdalar.Kendilerini öyle bir şartlandırmışlar ki her gün akıl dışı,ahlak dışı,vicdan dışı bir misafirperverlikten çıkıyorlar. pişkince davrandıklarını hatırlayın. Bir önceki seçimde muhafaza ettikleri bu seçimde de kendi kurdukları partinin adayı olarak yarışa karılan kişiye yaptıklarına bakın. Neler söylediler, hakaret ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar işe yaramayınca FETÖ’nün en ağır yöntemi olan montaj kaset kumpasıyla alçaklıkla tavan yaptılar. Üstelik aylardır. Sürekli kaset, montaj yapay zeka diye ortalığı velveleye verenler de kendilerindeydi. Artık kabahatlerinin üzerini örtmek için mi böyle olduklarını anladılar. Biz siyasetin bu tarzını çirkinleştirmeye siyasete çamur bulaştırmaya hep karşı olduk. Bugün de karşıyız, kasetçilere milletimin hak ettiği ders sandıkta vereceğine” iletmek için kullandı.
“Türkiye’nin her seçimini gerçekleştirmek için ayrı bir yol bölme olarak gerçekleştiriyor” kullanan Erdoğan, “Bay bay kemal Londra tefecilerinden 300 milyar dolar verecekmiş. Yalan dolan. Türkiye Yüzyılı Cumhuriyetimizin yeni asrında yürütmei sağlamak için yerin adıdır. İşte bay bay Kemal ve kumar masasındaki arkadaşı güya ülkenin yönetimindeki kişilerle nasıl görüşüyorlar. Bu yönergeleri nerede konumlandırıyorlar. Kandil’den yer alıyorlar. Kandil’de kimler var? Teröristler var. Bu teröristlere biz bu ülkeyi teslim edebilir miyiz? Biz yürütmei böldürtür müyüz? Bay bay Kemal bölücü, bay bay Kemal teröristlerle işbirliği halinde. Kandil’deki teröristler neyse ki bay bay Kemal de o. İşte şu anda bu yuvarlak masanın etrafındakiler, birlikte çalışmak halinde” dedi

“Terör örgütlerinin başı ezilerek ülke yönetilir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Cumhur İttifakı olarak tesisii böldürtmeyiz. Yarınki seçimle gümbür gümbür sandıklarından vericiler ve dahili bölmek isteyenlere gerekenlere de gereken dersi sizinle birlikte eğitimi. Beyoğlu’nun, Kasımpaşa’nın, yiğit evlatları buna izin vermeyecektir. Terör birlikleriyle yürünerek ülke yönetilmez. Tam devlet terör sistemlerinin başı ezilerek ülke yönetilir.Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde bunların inlerine girdik mi? bunlara fırsat vermeyeceğiz. bütün mesele, sandıklar. bu Selo kim?Diyarbakır’da benim 51 Kürt kardeşimin ölümü neden olan Selo değil mi?Cezaevine neden girdi? İşte bu kardeşlerimizi ölüme neden olduğu için. Bu ziyaretleri ziyaret ediyorlar. Bay bay Kemal ki diyor, onu ben dışarı çıkaracağım. Eğer, Erdoğan iş başında kaldığı süre boyunca adalet, hak ve hukuktan başka bir şey tecelli etmez. Teröristlere de bu yol açılmaz” diye konuştu.

“Bunlar kazanmak için ellerinden ne geliyorsalar. Hepsini aşacağız”
“Örgütün başındakilerden bir tanesi de ‘bunları biz çözeceğiz’ diyor. Bebek katilinin İmralı’daki hapishane kapılarını kırarak onu dışarı çıkaracaklarmış” kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama işe sağlam sarılacağız, kale binalarından fethedilir, patlamaları unutmayın. Şurada birkaç saat kaldı. Çok katkıda bulunmayacağız, durmayacağız. Bölücü kısıtlamaları Kandil’deki yöneticilerinden destek yolları sandığa değil ancak istikrarsızlık, belirsizliğe gidilir. FETÖ’cülerin koltuğunun altına girilerek malzemelerine sarılarak ülkeye hizmet verilmez. Batıdaki tetikçi medya Erdoğan’a saldırıyor. Çünkü Erdoğan ülkeleri onları satmadı, satmadı. Tefecilere, örtülü operasyon haydutlarına dayanarak Türkiye’nin çıkarları korunmaz. Böyle yapılar sadece ülkenin istikrarı ve istikbali tehlikesi atılır. Bay bay Kemal hepsini yaptı. Ortakları da göz göre göre bu tabloya sessiz kalıyor. Cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtıyor. Ne varsa dağıtıyor. 5-10 milletvekilliği. Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Ama bunları kazanmak için ellerinden ne geliyorsalar. Bizleri aşacağız. Evlatlarımızın büyümesi böyle bir kumar masasına meze olacak kadar değersiz görenlere bu milleti sandıkta kullanmaktir” ifadesini kullandı.

“Bu milletin kızgınlığından dolayı ülkesini ateşe atmaz”
“Bu milletin kızgınlığından dolayı ülkeyi ateşe atmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi burada Beyoğlu’nun göbeği Kasımpaşa’dan gördüğü. İstanbul, bu bölücü yoldaşlarına, Kandil muhiplerine sandıkta eğitim veriyor musunuz? Bu kasetçi FETÖ ortaklarına sandıkta dersi veriyorsunuz, bu ülkesini tefecilere soydurma göçmenleri bile ortada dolaşanlara sandıkta dersi veriyorsunuz?CHP, İYİ Parti, HDP, bu zillet çatışmasının hepsi LGBT’ci.AK Parti, MHP ve Cumhur İttifakı’na sızabilir mi?Aile kutsaldır.Güçlü aile olursa güçlü millet olur.Eğer aile Zayıf düşerse darı zayıf düşer.Biz bu LGBT’cilere tesisii kaptırmayacağız.Kasımpaşalı olarak boyuta geçecek, güveniyorum.Beyoğlu ormanları vermiş, İstanbul’da yaşadıklarını yaşamış. ateşe atmaz.Biz milli iradenin gücü de, milletimizin irfanına, sağduyusuna da hep inandık.Allah’ın izniyle yarın sandıklarda bunun tezahürünü bir kez daha var. Türkiye yarın bir demokrasi şöleni yaşıyor. Yarın gece Cumhurbaşkanı ile meclisi ile Türkiye Yüzyılının müjdesini yürütmele birlikte tüm dünyayı duyuracağımıza yürekten bağlanacağız. Yarın gece seçim zaferimizin sevincini hep birlikte yaşadıktan sonra işine devam şirketi. Çiftliğe 21 yıldır getirdiğimiz eser ve hizmetler üzerinde Türkiye Yüzyılını yükseltmeye devam” dedi.

Exit mobile version