Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'ne katıldı

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde göçmenlere karşı sert tavrını sürdüren Yunanistan yer aldı.

Batı’nın hukuk ve insan hakları konusundaki tavrını da eleştiren Erdoğan, Ege’de göçmenlere karşı Yunanistan’ın hareketlerine tepki gösterdi.

“İslam dünyası haksız eleştirilere maruz kalıyor”

Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İslam dünyası bilhassa hukuk ve adalet konusunda çoğu haksız, temelsiz eleştirilere maruz kalıyor. Kendi sömürgeci geçmişleriyle yüzleşme erdemini gösteremeyenler, ağızlarını her açtıklarında bize insan haklarından hukukun üstünlüğünden bahsediyor.

Söz konusu kendi güvenlikleri olunca taş üstüne taş, baş üstünde baş bırakmayanlar, bizim hukuk ve adalet sistemimize laf söylüyorlar. Dünyanın birçok ülkesinde eli kanlı terör örgütlerini desteklemekte hiçbir beis görmeyenler bizlere insan hayatının kutsallığına dair nutuk çekiyor.

“Bu zülmü engelleyecek çaba göremedik”

Yunanistan’ın şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri kayda değer tepki göstermiyor. Bu zulmü engelleyecek, aralarında çocuk ve kadınların olduğu mazlumların haklarını koruyacak hiçbir çabaya rastlamadık.” şeklinde konuştu.

“Bombalar altında can veren çocukların acıları Batı’lı ülkeleri harekete geçiremedi.”

Neredeyse 12. yılını tamamlamak üzere olan Suriye krizi bunun en acı örneği olarak karşımızda duruyor. Bu kriz karşısında maalesef insanlık iyi bir intiham veremedi. Türkiye’nin arasında bulunduğu bir avuç ülke dışında kimsenin umurunda olmadı. Ne Aylan bebeğin dramı, ne de bombalar altında can veren çocukların acıları Batı’lı ülkeleri harekete geçiremedi.

Exit mobile version