Cumhurbaşkanı Soylu’nun istifasını yalanladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğine dair iddialar Türkiye gündemini sarstı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Soylu'nun İstifası" iddialarına noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Soylu'nun istifasını yalanladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevinden affını istediği iddiaları gündemde geniş yankı uyandırdı. Süleyman Soylu'nun istifa edip etmediğine dair yaşanan belirsizliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dağıttı.

“SOYLU'NUN İSTİFASI” İDDİALARINA DOLAYLI YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Ahmet Hakan 'ın “Bizim memlekette kabine değişikliği dedikodusu çok sevilir. Seçime kadar bir kabine değişikliği var mı?” sorusunu “Seçime 8 ay kaldı. 8 ay içinde bu tür bir şeyi yapmak, işletmecilik açısından da yöneticilik açısından da sağlıklı bir şey olmasa gerek.” diyerek yanıtladı.

“İŞLETMECİLİK İÇİN İYİ DEĞİL”

Kendisine yöneltilen “kabine'de değişiklik var mı?” sorusunu “Seçime 8 ay kala bu tür bir şey yapmak işletmecilik açısından doğru değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın yanıtı istifa iddialarının doğru olmadığını dolaylı yoldan anlattı.

AHMET HAKAN YORUMLADI

Bugünkü köşesinde Erdoğan'ın cevabını yorumlayan Hakan, “Süleyman Soylu istifa edecek' diye bir siyasi kulis çok dillendirilmişti birkaç gün öncesine kadar. Erdoğan'ın bu yanıtı, bunun doğru olmadığını ortaya koymuş oldu” değerlendirmesinde bulundu.  

[ilgili-haber=881]

Exit mobile version