Deniz Baykal’dan çarpıcı açıklamalar

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gündeme dair kritik değerlendirmelerde bulundu.

Deniz Baykal'dan çarpıcı açıklamalar

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çok kritik değerlendirmelerde bulundu. Uzunca bir süredir önemli sağlık problemleri ile mücadele eden Baykal, Yeniçağ TV ekranlarında gündeme dair çartpıcı değerlendirmeler yaptı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğur'a konuşan Baykal, “Libya'daki mütabakat Hükümeti ile, Trablus ile yapılan anlaşma çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum. Gerçekten çok yerinde olmuştur.” dedi.

YAPILAN ANLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Baykal, “Trablus ile yapılan anlaşma çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum. Gerçekten çok yerinde olmuştur. Türkiye'nin Akdeniz'deki yeraltı kaynaklarına ulaşma yolunun açılmış olması çok büyük değerlidir. Libya'da iç savaş dolayısıyla BM'nin Milli Mutabakat Hükümeti'ni meşru olarak görmesi çok değerli. Ekonomik mühasır alanların ilan edilmesi çok geç olsa da yerinde olmuştur. Bu, Türkiye'nin Akdeniz'deki hareket kabiliyetini daha da arttırdı. Bunları bir zincir olarak düşünürsek, Atatürk, Hatay, Türkiye, Kıbrıs Harekatı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Denktaş'ın çabaları. Ondan sonraki siyasi oluşumdan KKTC'nin ilanı kurulmasında rolleri dikkate alındığında bir zincir bunlar. Üçüncüsü ise Libya…” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version