Dün sosyal konut kampanyasının startını verdi, bugün 105 yeni GSB yurt binasını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun programı kapsamında 105 Yeni GSB Yurt Binası açılışını gerçekleştirdi. İlk Evim TOKİ konut kampanyası ile vatandaşı ucuz konut sahibi yapılırken, öğrencilerin yurt sorununa binlerce yataklık yeni GSB yurtlarının açılışı gerçekleştirilmiş oldu.

Dün sosyal konut kampanyasının startını verdi, bugün 105 yeni GSB yurt binasını açtı

500 Bin konut kampanyasının startını dün veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ise 105 Yeni GSB Yurt Binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de 9 Eylül kutlamalarında Ecdada yaptığı hakaret nedeniyle Tunç Soyer'e çok sert sözlerle yüklendi. 

105 Yeni GSB Yurt Binası Resmî Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde inşaası tamamlanan 105 yeni GSB yurt binasının hayırlı olmasını dileerken, gençeler ise başarılar diledi.

ERMENİSTAN'IN SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısına ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, “Her zaman olduğu gibi bu gelişme karşısında da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın zaferiyle neticelenen savaşın ardından varılan anlaşmayı ihlali sonucu yaşanan durumu kabul edilemez buluyoruz.” diye konuştu.

Yurt sayısı 700'e, Yatak sayısı 850 Bin'e ulaştı

Muhteşem bir yurt binasına sahip oldu. Üniversite öğrencilerimizin en son çare olarak başvurduğu yerlerdir. Gençler en iyisine, en güzeline layık diyerek kolları sıvadık. Modern yurtları 81 vilayetimizin tamamına, 254 ilçemizin tamamına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine bu imkanı götürdük.

Konforuyla, çalışma alanlarıyla, spor sahalarıyla, kütüphaneleriyle, güvenlik, temizlik, ücretsiz internet gibi hizmetleriyle yurtlarımız öğrencilerimiz için donanımlı birer yaşam merkezi haline gelmiştir.

Gençler, bugün Türkiye yurtlar ve üniversite öğrencilerine tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor.

İmzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi sürekli saldırgan tavır sergileyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır.

Temennimiz, Ermenistan'ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır.

ÜNVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE!

(KYK yurt başvurusu) İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekor talep karşılama oranıyla tarihimizin en yüksek yerleştirme seviyesine ulaşılmıştır. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde hem yurt, hem burs imkanlarını genişletmeyi sürdüreceğiz. Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz.

Bugün Türkiye, öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Hizmetlerle yurtlarımızı öğrencilerimizin için donanımlı yaşam merkezi haline gelmiştir. Kendini sosyal devlet olarak tanıtan ABD ve Avrupa dahil bir çok ülkede böyle bir hizmet yoktur. Türkiye'nin yurt kapasitesi; İspanya, Hollanda, Almanya toplamından daha fazladır. Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90'nından fazlasını karşılamıştır.

Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanabilecek. Böylece kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk. Temmuz ayındaki kabine toplantımızda, kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılması kararını aldık.

TUNÇ SOYER'E ÇOK SERT ÇIKTI!

Geride bıraktığımız haftaya damga vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert sözlerle yükelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir'de belediye başkanı çıkıyor Osmanlı'ya hakaret ediyor. Haddini bilmez, ahlaksız… İzmir'i pislikten kurtaramıyorsun. İzmir'i pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var onu söyle? Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın?” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version