Ekrem İmamoğlu: Her Şey Yeniden Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin ardından ilk kez konuştu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Her Şey Yeniden Başlıyor

Milyonlarca vatandaş dün Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı oldu. Sonuçların ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na döndü.

İmamoğlu’ndan bugün beklenen açıklama geldi. Twitter hesabından bir video paylaşan İmamoğlu, “Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; Değişmeyen tek şey değişimdir” dedi.

“Benzer hayal kırıklığı 5 yıl önce de yaşandı”

İmamoğlu paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan bir siyasetçi olarak bu sonuçların milletimize ve güzel ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye’nin şimdi hızlıca gerçek sorunların çözüm bulmaya ihtiyacı vardı. Büyük hayal kırıklığı yaşayanlar milyonların olduğunu biliyorum. Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Biz az zamanda çok ve büyük işler başaran ulusuz. Yine başarabiliriz. Benzer hayal kırıklığı bundan 5 yıl önce de yaşanmıştı. Sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik.

Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi, tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız. Bugün 29 Mayıs. Bugün İstanbul’un fethinin 570. yıldönümü. Asırlardır ne ordular ne komutanlar İstanbul’un kapısından eli boş döndü. Gün geldi yöntem ve araçlar değiştiren Mehmet fethetti. Fatih oldu. Bu şehirde yaşayanların gönlünü fethetti. Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık. Büyük Atatürk diyor ki; Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. İstanbul da benim gibi milyonlarca; Türkiye’de on milyonlarca çok umutlu demokrasi neferleri var. Bu seçim kampanyasında onların asla vazgeçmeyen mücadelelerine tanık oldum.

Exit mobile version