Erdoğan Batman’da: Ya bağımsız Türkiye ya da Londra tefecileri

"Ya bağımsız Türkiye ya da Londra tefecileri" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere sayılı günler kala Batman'da coşkulu kalabalığa seslendi.

Erdoğan Batman'da: Ya bağımsız Türkiye ya da Londra tefecileri

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere odaklanmışken coşkulu bir kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kim ne yaparsa yapsın bizim ebedi kardeşliğimizi bozamaz” sözleriyle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim gezileri kapsamında Batman’da coşkulu kalabalığa hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında önemli mesajlar verdi.

“Kimse bizim ebedi kardeşliğimizi bozamaz”

Birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne alevi videoları çekenler, ne Batı’nın manşetleri, ne Kandil’deki baronlarının alçak tehditleri bizi korkutamaz, ebedi kardeşliğimizi asla bozamaz.” vurgusu yaptı.

“Kürt ile Türk’ü Alevi ile Sünnisi kimse ayıramaz”

“Bizler Selahaddin Eyyubi’nin Alparslan’ın, Kanuni’nin torunlarıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Kürt ile Türk’ü Alevi ile Sünnisi kimse ayıramaz. 21 yıldır bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz.

“Batman’da karşımda 55 bin kişi var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Şu anda Batman’da karşımda 55 bin kişi var. Yoldan gelenleri katmıyorum, onlar ayrı. Pazar gününe hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerine ders veriyor muyuz?

Batman’ın güzel insanları, değerli hanımefendiler, aziz gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Heyecanınızdan, vefanızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Biz birileri için değil Allah için seviyoruz”

Dicle, size nasıl sevdalı ise biz de size kara sevdalıyız. Biz birileri için değil Allah için seviyoruz Başkaları Batman’ı. seçimden seçime hatırlarken biz her fırsatta Batman’da olduk. Batman’ın meselelerini, sıkıntılarını takip ettik, ilgilendik, çözüm yollarını aradık. Bugün de Batman’a sadece Seçim mitingimizi yapmaya gelmedik, sizlerle bir vicdan muhasebesi yapalım dedik, Hafızalarımızı tazeleyelim dedik. Batman’a 25 yaşında bir gençken o zamanki partimin gençlik kolları başkanı olarak geldim. O gelişimde kadınların nasıl heyecan dolu olduğunu gördüm. Batman, birilerini sandığa gömer.

“Acısı ile doğrusu ile bu hikayeyi biz sizinle yazdık, bu vatanı sizinle özgürleştirdik”

Çanakkale’de koyun koyuna yatan bizim atalarımız var. Cumhuriyeti kurup yeşertenler bizim dedelerimizdir. Hakları hukukları yok sayılanlar da bizim dedelerimizdir. Rahmetli Özal ile yeniden umutlananlar, Erbakan hocamızla yol yürüyenler de bizleriz. Acısı ile doğrusu ile bu hikayeyi biz sizinle yazdık, bu vatanı sizinle özgürleştirdik. 1950’de bu ülkeyi tek parti faşizminden beraber kurtardık. 3 Kasım 2002’de Anadolu ihtilalini beraber gerçekleştirdik. Bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara beraber gömdük. Birilerinin tankların arasından sıvışıp gittiği gecede göğsümüzü beraber siper ettik.

“Ya tam bağımsız Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecileri”

Türkiye’yi son 21 yılda başarıdan başarıya beraber koşturduk. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nın harcını da pazar günü beraber karacağız. 14 Mayıs çok önemli. Sadece adaylar arasında tercihte bulunmayacağız, cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz. Ya Kürt kardeşlerimizin haklarını teslim edenlerden ya da elindeKürt kardeşlerimizin kanı olan CHP zihniyetinden yana olacağız. Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay bay kemal Selo’yu çıkaracağım diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği sürece çıkaramazlar, Cumhur İttifakı iktidarda olduğu sürece çıkaramazlar. Ya birlik dirlik siyasetini tercih edeceğiz ya da kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz. Ya tam bağımsız Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye’de yaşayacağız. Benim Batmanlı kardeşlerim yalancı bahar vaat edenlerin zemheriden bahsettiğini iyi bilir.

Exit mobile version