Erdoğan: Seçimler için Sinan Oğan elemanımız gibi çalışıyor

Erdoğan: Seçimler için Sinan Oğan elemanımız gibi çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı’nı ve Sinan Oğan’ın ise Cumhur İttifakı’nı desteklemesinin ardından seçim sürecini değerlendirdi. Oğan’ın destek kararının ardından ‘Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi’ çalışmalara başladığını söyleyen Erdoğan, kendisiyle de herhangi bir pazarlık yapılmadığını söyledi.

ATA İttifakı’nın aday gösterdiği ve seçimde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan ise Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Erdoğan seçime 2 gün kala Oğan’ın Cumhur İttifakı için sahalarda çalışmaya başladığını duyurdu.

Kanal D ve CNN Türk ortak canlı yayında soruları yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA TERÖR ÖRGÜTLERİ KAZANACAK’

Varsın birileri gerilimle, kutuplaştırmayla, siyaset dilini zehirlemek suretiyle yol almaya çalışsın, o bizi ilgilendirmiyor. Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Bu bizim kültürümüzden de gelen bir anlayış. Buradan taviz veremeyiz. 28 Mayıs’ta biz kazanırsak 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak, Londralı tefeciler kazanacak.

Kadına şiddeti reddeden bir partiyiz. İnancımızda yasaklanmıştır. Kadınlarımız bu toplumun yarısı. Meclis’te de yerinin olması gerekiyor. Bu adımları hep biz attık. Biz neyi başardıysak CHP’ye rağmen başardık.

Kabineyi süratle kurmamız gerekecek. Benim milletim samimiyet testini çok iyi yapar. Bir defa bu testi kaybetmiştir. Bunların yaptığı milliyetçilik takiyeciliktir. Benim halkım yutmaz. Daha düne kadar terörist seviciydi, teröristleri affedenlerdi, firarilere kapı açanlardı. Selo’nun çıkmasını istiyorsanız oyu Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz diyen Kılıçdaroğlu değil miydi?

‘OĞAN, CUMHUR İTTİFAKI ELEMANI GİBİ ÇALIŞIYOR’

Sinan Bey’in bize katılımındaki farklılık, herhangi bir pazarlık değil. Şu anda Sinan Bey, yarın akşam, diğer akşam, bildiğim kadarıyla TV programlarına çıkacak. Yarın da Mevlüt Bey ile birlikte Antalya’da ziyaretler yapacak. Şu anda Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda.

ÖZDAĞ’IN BAKANLIK İSTEDİĞİ İDDİASI

Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ’a 3 bakanlık teklifi yapılmış. Numan Bey’e de AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim diye Numan Bey’e böyle teklifi olmuş. Numan Bey de Cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalı demiş.

Exit mobile version