Erdoğan’dan sonra twitter’da gri tik aldı herkes o isme şaştı kaldı?

Türkiye’de Twitter’ın gri tik uygulaması son günlerde oldukça popüler. Türkiye’de gri tik alan ilk siyasiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında AK Parti’de Twitter’dan gri tik alabilen ender isimlerden birinin gençliği ve dinamizmiyle bilinen İsmail Emrah Karayel olması dikkat çekti.

Erdoğan'dan sonra twitter'da gri tik aldı herkes o isme şaştı kaldı?

Daha önce iki kez Kayseri’den seçilerek milletvekilliği yapan Karayel, 2023 milletvekilliği seçimlerinde bu kez İstanbul ikinci bölgeden seçilerek 28. Dönem AK Parti milletvekili oldu. Yeni dönem için de Meclis’e giren İsmail Emrah Karayel, siyasi hayatta olduğu kadar yer aldığı sosyal projelerle de adından söz ettiren son derece etkin bir isim.

AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Emrah Karayel

Ankara kulislerinde adı yeni bakanlar arasında geçen İsmail Emrah Karayel hala Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı görevini de yürütmekte.

Aynı zamanda TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nda da görev alan AK Parti milletvekili İsmail Emrah Karayel, İngilizce dışında Almanca ve Arapça dillerinde de oldukça etkin.

İsmail Emrah Karayel kimdir?

İsmail Emrah Karayel 1978 yılında İstanbul’da doğmuş olup, aslen Kayserilidir.

İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Amerika’da Kent State Üniversitesi’nde Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. İkinci yüksek lisansını İngiltere’de University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk Alanında da doktorasını yaptı.

Yurtdışı eğitimini tamamladıktan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yurt dışı davaları biriminde çalışarak Uluslararası Tahkim Mahkemelerinde görülen davalarda görev aldı. Serbest Avukat olan Karayel, Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yapan Karayel; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerde Genel Başkanı olarak seçilmiş olup halen MTTB Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018’de 26. ve 27. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, AK Parti 3. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliği, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyeliği, AGİT-PA Türkiye Delegasyonu sözcülüğü görevlerini yaptı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etmektedir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Exit mobile version