AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’den erken seçim açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçimin öne çekilebileceğini belirterek Ramazan Bayramı sonrasını işaret etti. Kandemir, "Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. Bayram sonrası seçime gidilebilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kandemir, seçimlerin öne çekilmesi ihtimaline ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Kandemir, “Bayram sonrası seçime gidilebilir.” dedi. Haziran ortalarında normal seçim takvimi işlediğinde seçimlerin yapılması mümkün. Birkaç gerekçeyle biz seçim tarihinde bir güncellemenin makul olduğunu düşünüyoruz” diyen Erkan Kandemir, bunun gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Haziran’a kalmadan seçime gitmek makul olacaktır”

İstiyoruz ki okullar kapanmadan ve Türkiye’de malum yaz ayı geldiğinde okullar kapandığında insanlar Anadolu’ya gidiyorlar tatile çıkıyorlar. Dolayısıyla Haziran’a kalmadan seçimlerin bu gerekçeyle yani milletimiz iradesi sandığa tam olarak yansıtsın arzumuz isteğimiz gereği bir güncellemenin makul olduğuna inanıyoruz.

“Erkan Kandemir: Bayram sonrası seçim olabilir”

“Temel gerekçemiz şu biz istiyoruz ki Türkiye’de demokratik standartlar gereği seçime katılım ne kadar yüksek olabilirse biz milletimizin sandığa ulaşımını oy kullanmasını ne kadar maksimum hale getirebilirsek o kadar güzel bir iş yapmış oluruz. Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. Bayram sonrası seçime gidilebilir.”

Cumhur İttifakı’nın genişlemesi söz konusu mu?

Cumhur İttifakı bir değerler bütünü. Biz değer merkezli bir ittifakız. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından bize gelen en ufak bir talep ile karşılaşmadık. Bizim ittifakımız bir çıkar ittifakı değil, değer ittifakı. Bu değerleri paylaşan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu paylaşan herkese kapımız açık.

Cumhurbaşkanı Meclis’i feshedebilir

-Meclis’i feshederek erken seçime gitme konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın bir yetkisi var. Cumhurbaşkanımız eğer kullanmak isterlerse bu yetkiyi kullanabilirler. Malum olduğu üzere bundan 1 sene kadar evvel yine milletin iradesinin sandığa doğru yansıması motivasyonuyla seçim yasasında bir takım değişiklikler olmuştu.

 

erkan kandemir

Exit mobile version