Eski CHP’li Barış Yarkadaş’tan bomba gibi iddialar

CHP'li Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında İYİ Partiye fena salladı. Yarkadaş HDP'lilerin oylarıyla kazanılan belediyelerde İYİ Partililere ihaleler verildiğini iddia etti.

Eski CHP'li Barış Yarkadaş'tan bomba gibi iddialar

 TV 100'de ekranlara gelen Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk olan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti ile CHP arasındaki son dönemde gerginlik yaratan 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini yorumladı.  Barış Yarkadaş açtı ağzını yumdu gözünü,  İYİ Partilileri yerden yere vurdu pek çok değişik iddiada bulundu.

İşte Barış Yarkadaş'ın İYİ Parti hakkında ortaya attığı iddialar ;

“HDP oyları sayesinde belediyeleri aldılar”

İYİ Parti'nin CHP'ye yönelik eleştirilerine sert bir dille tepki gösteren Yarkadaş, HDP seçmeni sayesinde Mansur Yavaş'ın, Ekrem İmamoğlu'nun, Muhittin Böcek'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun ve birçok belediye başkanının kazandığını belirterek, buna rağmen HDP'ye tavır konulduğuna dikkat çekti.

“Beni konuşturmasınlar tek tek sayarım”

İYİ Parti'lilerin HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldığını belirten Yarkadaş, “Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar.” ifadelerini kullandı.

“HDP'nin katkısıyla daire başkanlığı da yapmayacaksın”

“HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'nin katkısıyla seçilen belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır.”

Exit mobile version