Eski HDP’li Eş Genel Başkan Sezai Temelli’den skandal paylaşım

Terörist sevgilisiyle yayınlanan fotoğraflarının ardından vekilliği düşürüldükten sonra da hakkında arama kararı çıkan eski vekil Semra Güzel'in tutuklanmasının ardından HDP'li Sezai Temelli "Bu memleketi başınıza mutlaka yıkacağız' dedi.

Adıyaman’da 2017 yılında askerlerimiz tarafından öldürülen militan PKK'lı Volkan Boran'ın öldükten sonra telefonu araştırılmaya alınmıştı. Boran'ın telefonundan şok belgeler çıkmıştı. HDP Diyarbakır Milletvekili olan Semra Güzel ile silahlı ve samimi fotoğrafların görünmesinin ardından,Semra Güzel'in HDP Diyarbakır Milletvekili dü  düşürülmüştü. Semra Güzel için 5 ay önce yakalanma kararı çıkmış ve yurtdışı çıkış yasağı getirilmişti. Birkaç gün önce MİT tarafından
Edirne'ye giderken yakalanan eski HDP'li vekil Semra Güzel, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Olaydan hemen sonra eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli  kendi sosyal medya hesabından çarpıcı ve skandal bir paylaşımda bulunarak tehditler savurdu.

Temelli, ''Bir babanın başına Diyarbakır'ı yıktınız; Diyarbakır vekilimizi de zulümle gözaltına alarak düşmanlığınızı bir kez daha gösterdiniz. Diyarbakır'ın size sözü olsun, bu memleketi başınıza mutlaka yıkacağız.'' ifadeleri kullandı.

“Bu iktidarın başına musallatız”

Yayınladığı mesaj sonrasında çok sayıda tepki alan Temelli yeni bir paylaşımda daha bulundu. Sezai Temelli, bu kez de şu ifadeleri kullandı:“Anadili Türkçe olup da sorun yaşayanlar için kısa bir not; '…başına yıkmak'; musallat olmak, harap etmek (bu iktidarın başına musallatız ve hiç kuşkunuz olmasın harap olup gidecekler)…”

 

 

Eski HDP'li Eş Genel Başkan Sezai Temelli'den skandal paylaşım

 

Exit mobile version