Fatih Erbakan Saadet Partisi’ni hedef aldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı CNN Türk canlı yayında Saadet Partisi'ne sert bir tepki gösterdi.

Son günlerde gündeme sık sık gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı CNN Türk canlı yayınında Cumhur İttifakı’na katılım süreci boyunda yaşadıklarını anlattı. Saadet Partisini hedefine alıp yoğun tepki gösteren Fatih Erbakan, “Saadet Partisi Necmettin Erbakan’ın ismini kullanmaya devam ediyor. Siz böyle bir zihniyeti iktidara taşımak için destek veriyorsunuz.” dedi.

Fatih Erbakan‘ın konuşmasından satır başları şöyle; 
“Biz hiçbir zaman ittifak yapmayacağız demiyoruz”

Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere uzun süredir kendimiz girme hazırlığı içindeydik. Biz hiçbir zaman ittifak yapmayacağız demiyoruz. İttifakla uzlaşmamız olursa,  o zaman bunu yaparız. Bunu yapmamızın sebebi de ülkenin, milletin faydasına olmak. Prensiplerimizin bizim yıllardır söylediğimiz temel prensiplerimizin üzerinde uzlaşma olması şartımzı vardı. AK Parti tarafı sağ olsun resmi olarak ortaya koydular bu niyetlerini. Biz bu prensiplerimizi kamuoyundada çok yer buldu. Bunlar üzerinde mutabakat olursa bu konulara öncelik verilmesi noktasında mutabakat olursa olabiliriz demiştik.

İlk etapta bu noktada bir mutabakat sağlanamadı. Cuma günü itibarıyla 70 bin imza zaten toplandı. 3 günde 70 bin imza toplandıysa 6 günde 100 bini aşacağı ortadaydı. Cuma namazından önce Sayın Cumhurbaşkanı bizi davet ettiler. Mutabakatın imzalanabileceğini ifade ettiler. AK Parti ve Yeniden Refah Partimiz arasında mutabakat imzalandı. Bunun imzalanmasıyla da zaten biz milletvekili, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi pazarlık söz konusu değil. Biz en başından beri hep diyoruz ki milletin derdine derman olsun. Cumhur İttifakı’na dahil olduk.

fatih erbakan

Exit mobile version