Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul 38 yılla yargılanacak

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 13 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Alparslan Kuytul ve Erol Ardıç hakkında 38 yıl 6 ay hapis ceza istendi.

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul 38 yılla yargılanacak

Aralarında Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 13 kişi hakkında iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesiyle ilgili iddianame tamamlandı. Alparslan Kuytul'a “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “nitelikli yağma”, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarından 38 yıl 6 ay hapis ceza istendi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl 8 Eylül'de iş insanı Koray Sarısaçlı'nın alıkonulması ve bu yıl 26 Ocak'ta doktor Bülent Tümkaya'nın tehdit edildiği iddialarına ilişkin Kuytul'un da arasında olduğu 9'u tutuklu 13 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ALPARSLAN KUYTUL'A 38 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve Erol Ardıç hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “nitelikli yağma”, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarından 38 yıl 6'şar aya kadar, diğer tutuklular E.T, E.E, R.T, U.B, R.B, A.A, ve V.T. ile tutuksuz A.B, H.A, Ş.S. ve Y.T. hakkında ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “nitelikli yağma”, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, ve “kasten yaralama” suçlarından 30 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Exit mobile version