Gazeteci Talip Kocakoc: “Bu defa bir şey yapmak için gelin”

Gazeteci Talip Kocakoc, 2023 seçimleri öncesinde siyasilere seslenerek “Bu defa bir şey yapmak için gelin” dedi.

Gazeteci Talip Kocakoc: "Bu defa bir şey yapmak için gelin"

Gazeteci Talip Kocakoç, 2023 seçimlerine yönelik kaleme aldığı köşe yazısında siyasetçilere seslenerek “Bu defa bir şey yapmak için gelin” çağrısında bulundu. Siyasi araştırmaları ile öne çıkan başarılı gazeteci hemen hemen her seçimde listelenen vaatleri yerel boyuttan değerlendirerek Ordu’yu örnek gösterdi, “Yaptığınız bir şey yok!” dedi.

Siyasi seçim sürecine girilirken birçok siyasetçinin dilinde olan “Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için” ifadesini eleştiren Gazeteci Talip Kocakoç, “Milleti oyalamayın” diyerek Ordu’da verilen vaatler ve kördüğüm haline gelerek tamamlanamayan çalışmaları örnek gösterdi.

Gazeteci Yazar Talip Kocakoç’un kaleme aldığı köşe yazısında şu değerlendirmelere yer verildi:

Bir Şey Olmak İçin Değil, Bir Şey Yapmak İçin!

Konumuz siyaset!

2023 seçimlerine şunun şurasında kaç ay kaç gün kaldı? Vatandaş seçimin net tarihini henüz bilemese de Mayıs dolaylarında sandığa gideceğiz hissiyatı çoğu kesimde. Muhalefet kanadının erken seçim çağrıları tutmadı, 6’lı masa denilen ancak 7’si,8’i daha kaçının içinde bulunduğu da bilinmeyen, cumhurbaşkanı adayının halen tartışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bir taraftan Taksim’in orta yerinde bomba patlarken diğer yandan Türk Hava Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’taki terör yataklarını bombalamasına “Durdurun!” diyerek tweet atan bir siyasi taraf. Hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bir taraf! Türk düşmanlığını Avrupa uzantılı sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar ki dünya duysun Türk uçaklarının bombardımanını. Algı yapmaktan başka bir şey değil bu. 2022’nin son çeyreğini bu ve bunun gibi gündemlerde kapatmak üzereyiz.

Konu siyaset dedik, 2023’e gidilen süreçte artık A Partisi B Partisi demeden herkes sokağa dökülecek. Hele ki siyasetten elini eteğini çekmiş, vatandaşın kalbinde yeri kalmamış isimlerin yeniden ortaya çıkacağını göreceğimiz bir süreç olacak. Son günlerde özellikle sosyal medya hesaplarında duyduğum bir söz var. Artık siyasi dilin klişeleşen ifadesi olan “Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için” Bu cümleyi eskiler daha çok kullanıyor. İyi tamam da hanisiniz? Bir şey olmak için değil dediniz, bir yerlerde bir şeyler oldunuz, bir şey yapak için dediniz, küsüp gittiğinizde öncesinde yapabildiğinizi de yerle bir etti yeni gelenler. Eee! Ne yaptınız siz şimdi?

Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için…

Bırakın beyler! Yaptığınız bir şey yok!

Seçim üzeri yine çıkacaksınız sahaya, aylardır yıllardır uğramadığınız yerlere gelip mega mega mega projeler açıklayacaksınız, şu mahalleye ilçelik sözü, bu mahalleye kütüphane sözü, o mahalleye okul sözü…

2010’dan bu yana özellikle yerel siyaseti takip eden biri olarak başlıktaki özlü sözün hiçbir zaman yerine oturmadığını açıkça söyleyebilirim. Bir şey oldunuz! Başkan oldunuz, milletvekili oldunuz, makam sahibi oldunuz, yetmedi birbirinizin peşinden kuyu kazıp sonra o kuyuya kendiniz düştünüz. Bir şey yapmak için vaadiyle parti parti gezenleri de unutmadı bu millet!

Bir şey yapmak için bir şey olmak lazım dedik tamam. Oldunuz, şimdi yapın! Oyalamayın milleti!

Fısıltı gazetelerinin manşetleri hangi belediye başkanının hangi yanlış işi yaptığı, kimin kime arka çıktığı, kimin mafyavari tavırlarla iş çevirdiği, kimin sırtını kime dayadığı haberleriyle doldu taştı. Bir şeyler olmuş evet.

Şimdi de bir şeyler yapın!

Mesela Ordu’daki 15-20 milyonları aşan paraların gömüldüğü botanik parkı bu defa açın. Mesela Çambaşı yaylalarına kayak merkezlerine helitaksi dediğiniz şeyi uçurun. Sizden önceki sizden olanların teknopark vadisi sözlerini yerine getirin. Ünye’deki Kültür Merkezini bitirin. Ünye Akkuş Niksar Yolu’na başlayın artık gözünü sevdiklerim.

Bu seçimde bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için gelin. Önceki seçimlerde de öyle geldiniz ya! Yapın bir şeyler. “Sel oldu yolu düzelttik, belediye binası yaptık, sarı çizmeli Mehmet ağaya kaz verdik tavuk verdik”le olmuyor bu işler. Vatandaşın gönlüne giren bir hizmet yapın ki kalıcı olsun. Gücü yeten Ünye kültür merkezini yapsa da ilçede kültür sanat canlansa iyi olmaz mı? Geleceğe katkınız olur işte. “Yol yaptım” haberlerini bırakın beyler! İş yapın. Bir şeyler yapmak için oturun koltuğa! Bu günlerde ortaya çıkacak olan siyasi isimlerin eskisine de yenisine de 2023 seçimlerinde başarılar diliyorum.

Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için…

Exit mobile version