Gaziantepliler oy kullanmak için okullara akın ediyor

Gaziantepliler oy kullanmak için okullara akın ediyor

Gaziantep’te 1 milyon 358 bin seçmen, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği yönünde oy kullanmak için okullara akın ediyor. Kentte, saat 08.00’den itibaren oy verme işlemine başlayan yoğun katılımla devam ediyor.
Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimi için sandık başına gidiyor. Ülke çapında sabah saat 08.00’den itibaren oy verme işlemi öğle saatlerine doğru yoğunlaşmaya başladı. Türkiye’nin önemli kentlerinden olan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkisi Gaziantep’te de 1 milyon 358 bin seçmen 4 bin 64 sandıkta oy verme işlemine başladı.

Gaziantepliler oy kullanmak için okullara akın ediyor
Gaziantep’te sabah erken eğitim başlayan oy verme işlemi akşam saatlerinde yoğunlaşmaya başladı. Kentteki, seçmenler oy kullanırken okullara adeta akın ederken, okulların çevresi, bahçe ve okul koridorlarında yaşanan. Seçmenler, polislerin kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından oy kullanımları sınıflara girerek sandık görevlilerinin kontrolünün ardından oylarını kullanıyor.
Gaziantep’teki oy verme işlemi Türkiye standartlarında olduğu gibi 17.00’da sona erecek ve oy sayım işlemlerine geçilecek.

Exit mobile version