Hasta seçmenler ekiplerin kullanarak sandığa gitti

Hasta seçmenler ekiplerin kullanarak sandığa gitti

Elazığ’da seçimlerde, hastanede yatan, evde sağlık hizmeti alan mahkum seçmenlerden talepte bulunanlar, araçlarla oy verecekleri merkeze götürüldü.
Elazığ’da oy kullanmak isteyen, hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti kapsamında sağlık hizmeti alıp hareket etmekte zorlanan seçmenlerin oy kullanmalarını azaltma amaçlı istenenler sıralandı. İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastanesi Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörlüğü de Elazığ’da talepte bulunan hastalar için evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçları ve ambulanslar seçmenleri oy verecekleri merkeze götürüp, oy verme işlemlerinin ardından geri getirdi. İl evlerdeki sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri, gün boyunca oy kullanım saatlerinin süresinde açık tutulacağı bildirildi. Bu çerçeve Nailbey Mahallesi Ceren Sokak üzerinde bulunan evde yalnız yaşayan 76 yaşındaki kalp rahatsızlığı ve inşaat Güllü Baş, oy kullanarak bir sağlık personeli de refakat etti. Yürümekte zorluk çeken Baş, Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullandıktan sonra yine ekipler tarafından evden çıkarıldı.
Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık başına olamayayen hapsedici hizmet verdiklerini ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastanesi Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Halit Gökalp, “Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne bağlı mobil ekiplerimizle birlikte sandığa edemeyen bize kayıtlı olan yükü, milli niyetin tecilli olması için sandığa götürmeye çalışıyor.Burada bize danışarak oy kullanmak istediklerimiz hastalarına yardımcı oluyoruz.Bu arada merkezde 6 ve ilçelerde 5 ekip bu şekilde görev yapıyor.Toplam 11 ekiple evde sağlık hizmeti alan ve sandığa ulaşamayan sonuçlara sandığa götürüyoruz” dedi.

Exit mobile version