HDP’li Başkana cevap vermediler, barış için güvercin uçurdular!

HDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Emrullah Şenyüz, katıldığı programda skandal ifadeler kullandı. Şenyüz, PKK'ya yapılan sınır ötesi operasyonların durdurulmasını istedi.

HDP'li Başkana cevap vermediler, barış için güvercin uçurdular!

Beylikdüzü 9. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri yapıldı. Bu kez Beylikdüzü, siyasi parti ilçe başkanlarını ağırladı. CHP'li belediye İYİ Parti ve HDP'li ilçe başkanlarını ağırladı. Program Beylikdüzü Belediyesi'nin televizyon kanalından naklen yayınlandı.  HDP ilçe Başkanı Emrullah Şenyüz'ün olay sözlerine ses çıkarmayan İYİ Parti ve CHP'liler daha sonra birlikte barış için güvercin uçurdular.

Operasyonların durması istendi

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen programda konuşan HDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Emrullah Şenyüz, terör örgütü PKK'ya yapılan sınır ötesi operasyonların durdurulmasını istedi.

Şenyüz şu ifadelerine şöyle devam etti;

Barış istiyoruz

“Bir tarafta yurtta sulh, cihanda barış deniliyor. Öbür taraftan defalarca yurt dışı operasyonlar için Meclis'ten tezkere çıkarılıyor. Ve bu tezkerenin çıkarılması için de Meclis'in büyük kısmı el kaldırıyor, onay veriyor. Bunu kınıyoruz. Derhal bu operasyonların durdurulmasını talep ediyoruz. Gerçekten yurtta sulh, cihanda sulh diyoruz. ifadelerini kullandı.

HDP'li Başkanın bu sözlerine karşılık programda yer alan CHP'li ve İyi Parti'li isimler  sessiz kalmayı tercih etti, ve büyük tepki topladılar.

Exit mobile version