HDP’li Mithat Sancar’dan şok sözler

HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı televizyon programında, terör örgütü PKK ile ilişkilerinin olmadığını belirtti

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu. Sancak gündeme dair ve seçimler öncesi açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Mithat Sancar: PKK ile alakamız yok

Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı’nın ile Teke Tek programında soruları yanıtlayan Sancar, PKK ile partisinin hiçbir ilişkisinin olmadığını vurgulayarak “Biz demokratik siyaset yapıyoruz” diye bir iddiada bulundu

“HDP barış için güvence olan bir parti”

“Askeri vesayet diye bir şey yok. Bizim parti meclisimiz 100 kişiden oluşuyor, her toplantımız 8 saat sürüyor. Burada yapılan tartışmalarla üretiliyor politikalar. Aslında bunun karşılığı kalmadı. İktidar istediği zaman kullanıyor, istemediği zaman askıya alıyor.

HDP gerçekten barış için güvence olan bir partidir. Bu kadar açık söyleyeyim, bizim PKK ile herhangi bir bağımız yok, bu kadar açık.”

“İktidarı değiştirmek için elimizden geleni yaparız”

İktidarı değiştirmek için elimizden geleni yaparız. Bu konu 6’lı Masa’ya kayıtsız şartsız şekilde destek vermek anlamına gelmez. Bunun yollarını hakikatler üzerinden, hakiki politikalarla açmak için uğraşıyoruz. Açık müzakere, doğrudan diyalog ve uygun formüller bulmak. Biz adayımızı çıkaracağız, onlar da adayını çıkaracak. Gelin seçimlerden önce görüşelim d erlerse hayır demeyiz, mutabakata varırsak bir formül ya da formüller bulunur. Bu HDP zaten adayını çekecek, manevra yapacak diye anlaşılmasın. Hakikatler üzerinden hakiki politika yapmaya çalışıyoruz.

mithat sancar

 

MİTHAT SANCAR’IN KATILDIĞI TEKE TEK PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version