HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu, Hamburg’dan ittifak mesajı verdi

Yurt dışı temasları için Almanya'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hamburg'dan önemli mesajlar verdi. HÜDA PAR'ın Avrupa ülkelerinde temsilcilikler için gerekli girişimleri başlattığını söyleyen Yapıcıoğlu, "ittifak yapabiliriz" dedi.

HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu, Hamburg'dan ittifak mesajı verdi

HÜDA PAR Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu, Almanya Hamburg'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, açıklamalarda bulundu.  Avrupa temsilcilikleri için girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “An itibariyle netleşmiş, kararlaştırılmış bir ittifak anlaşması yoktur. İttifak yapabiliriz” dedi.

Seçim çalışmalarına Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, ülkenin dört bir tarafında son bir buçuk yıldır yaptıklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Almanya'da bir buçuk milyona yakın bir seçmen kitlesi var. Bir önceki seçimlerde buradaki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bizler buradaki çalışmaları sürdürme adına Hamburg'a geldik. 10-12 gün sürecek bir program için Almanya'ya geldik. Gelecek seçimler için yaptığımız bir çalışma bu. Bundan sonra da yurt dışı ziyaretlerimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

HÜDA PAR SEÇİM ODAKLI BİR PARTİ DEĞİL!

Bir önceki 2018 seçimlerinde Türkiye'ye oranla katılım düşük kaldığının altını çizen Yapıcıoğlu, Hüdapardiye konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİNDE TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ

Avrupa ülkelerinde temsilcilikler açmak istediklerinin altını çizen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Vatandaşlarımızın yoğun olduğu her bölgede temsilcilik açmak istiyoruz. İlgili makamlara temsilcilik taleplerimizi bildirdik. Olumlu cevaplar geldiğinde, temsilciliklerimizi açacaklarını söyledi. 

SEÇİM BARAJI HAKSIZ BİR UYGULAMA

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde siyasi partilerin bir anlamda ittifak yapmaya zorlandığını söyleyen Yapıcıoğlu, İki türlü zorlama söz konusu. Bu sistemde başkan seçilebilmesi için oyların yarısından fazlasını alması gerekiyor. Türkiye'de herhangi bir siyasi partinin tek başına oyların yüzde 50'sinden fazlasını alması beklenmiyor. O nedenle en güçlü siyasi parti bile kendi adayının seçilebilmesi için bir ittifak arayışına girme ihtiyacı hissediyor. Diğer taraftan yüzde 10'luk seçim barajı var. Kanun değişikliği ile bu baraj yüzde 7'ye indi. Kanunun üzerinden bir yıl geçer ve seçim yapılırsa bu kanun yürürlüğe girecek, uygulanabilecek. Bu da Nisan ayından sonraki bir seçimde ancak uygulayabileceği anlamına geliyor. Muhtemelen seçim Nisan ayından sonra yapılır, baraj yüzde 7'ye inmiş olacak. Seçime katılacak 30'a yakın partinin olduğu düşünüldüğünde yüzde 7'lik barajın oldukça yüksek bir baraj olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda haksız bir uygulama olduğunu söylemek gerekir. Bu yüzde 7 seçim barajı da siyasi partiler bir ittifak içinde yer almak ihtiyacını hissedebilirler. 

İTTİFAK İÇERİSİNDE YER ALABİLİRİZ!

Biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz diyen Yapıcıoğlu, An itibariyle netleşmiş, kararlaştırılmış bir ittifak anlaşması yoktur. Netleştiğinde, böyle bir karar olduğunda, vatandaşlarımıza duyuracaklarını söyledi. 

Olur veya olmaz, biz barajı geçebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Olmaz ise bu bizim şevkimizi kırmayacak. Olursa da gevşekliğe, rehavete sebebiyet vermeyecek. 

Exit mobile version